FOTO: Hrvatski olimpijski dan u III. OŠ Čakovec – sport, avantura i humanost

Hrvatski olimpijski dan III. osnovna škola Čakovec2

Učenici i djelatnici III. osnovne škole Čakovec obilježili su u srijedu 12. rujna, od 10.30 do 12:00 sati, na sportskim terenima kod škole Hrvatski olimpijski dan.

Program obilježavanja započeo je na nogometnom terenu, zajedničkim “zagrijavanjem” svih učenika i učitelja predvođenih učiteljem TZK Goranom Kolarićem.

U nastavku programa učenici su se putem različitih prezentacija upoznali s aktivnostima niza sportskih klubova i udruga s kojima škola godinama surađuje.
Gosti su učenicima predstavili različite sportove, način treniranja te razne druge aktivnosti i zanimljivosti, a učenici su postavljali pitanja, razgovarali s voditeljima i članovima te saznali brojne pojedinosti o sportovima i aktivnostima pojedinih klubova i društava. Otkrivali su posebnosti vezane uz pojedine sportove, razgovarali o avanturama planinara i izviđača te se i sami okušali u pojedinim sportovima, ali i u pružanju pomoći unesrećenoj osobi.

U obilježavanju hrvatskog olimpijskog dana u III. OŠ Čakovec sudjelovali su: Shotokan karate klub Čakovec, Judo Klub „Zrinski“, Gimnastički klub „Marijan Zadravec – Macan“, Čakovečki plivački klub, Nogometni klub „Sloga“ Čakovec, Košarkaški klub „Međimurje“, ŽRK „Zrinski Čakovec, Stolnoteniski klub MSTC Čakovec, Odred izviđača „Sirius“, Hrvatsko planinarsko društvo „Međimurje“, Šahovski klub „Stridon“ Štrigova i Šahovski klub Čakovec, Zajednica sportskih udruga grada Čakovca te Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

U bogatom i šarolikom programu svatko je mogao pronaći nešto za sebe te odabrati neku aktivnost kojom će učiniti dobro za sebe i svoje zdravlje ili pak kvalitetno i kreativno ispuniti slobodno vrijeme.

Ostavi komentar