FOTO Čakovec u ružičastoj boji u znak podrške oboljelima od raka dojke!

ružičasta vrpca
Osim ružičastim vrpcama javnosti su pozornost skrenuli i ružičastim balonima

Danas je centar Čakovca bio u ružičastim bojama, sve u znaku Dana ružičaste vrpce i podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki.

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Broj oboljelih žena raste neovisno o dobi i vodeći je uzrok smrti. Kako su ograničene mogućnosti prevencije raka dojke, vrlo je važno bolest otkriti u početnoj fazi. Kada je bolest otkrivena na vrijeme izlječiva je u 98% slučajeva te stoga ističemo važnost redovitih mamografskih pregleda za žene, koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

Članice kluba Nova Nada otkupile su se danas kod svog štanda na Trgu Republike gdje su se dijeliti promotivne-edukativni materijali i ručni radovi. Članice kluba ovim su načinom poslale jaku poruku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti, kao i veliku važnost prevencije i pregleda na vrijeme.

Foto: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar