FOTO: Bajkeri na Harley-Davidsonima ove godine družili se na Ribnjaku Bernarda u Črečanu

Hrvatska udruga vlasnika i ljubitelja Harley Davidson motora Pleter Chapter Croatia (koja je diomeđunarodne organizacije vlasnika Harley-Davidsona, Harley Owners Group) prošli vikend od 23. do 25. srpnja održala je svoj tradicionalni HD RELAX WEEKEND po međimurskom i varaždinskom kraju sad već sedmi puta po redu. Ove godine okupilo se rekordnih stotinjak vozača ovih osebujnih mašina.

Svake godine ova brojka je sve veća i veća. Organizatori napominju da se prije 7 godina počelo s 20- ak zaljubljenika. Svake godine pred njima je drugačija ruta i program druženja po međimurskom i varaždinskom kraju. Ove godine posebno atraktivna bila je večera na Ribnjaku Bernarda u Črečanu uz fiš paprikaš, srneći gulaš i tzv. Self made BBQ – roštilj kojeg si je svaki bajker mogao osobno roštiljati.

Sve to uz tipičnu bajkersku, ali i živu glazbu romskog glazbenog sastava„ Zlatna korita“. Naravno njegovan prirodni ambijent uz ribnjak, karakterističan zrak i prijateljsko druženje posebno su doprinijeli doživljaju zalaska sunca u Međimurju.

Prema programu kolona Harley-Davidsona posjetila je još najsjeverniju točku Hrvatske Žabnik te prvo naftno polja na svijetu u Peklenicama. Na proputovanju zastali su u središtu Čakovca te građanima pripremili malu izložbu motora. S istom namjerom posjetili su i Grad Varaždinske Toplice gdje su u centru Varaždinskih Toplica na terasi pizzerije BERNARDA pizza, pasta, burger počašćeni Križevačkom kraft pivom. Nakon Toplica zaputili su se kolonom svojih Herlyea prema centru svijeta – Gradu Ludbregu. Ručkom su, već tradicionalno, počašćeni u Garaži Hrman u Trnovcu Bartolovečkom.

Nakon ručka kolona je nastavila prema Toplicama Sveti Martin gdje je uz predvečernje kupanje, organizirana večera na bazenu te koktel party do ranih jutarnjih sati. Harley Relax Weekend-u pridružuje se sve više motociklista iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz drugih zemalja poput Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a naš ih kraj, ističu organizatori uvijek iznova oduševi. Hvale ljepotu i raznolikost krajolika, susretljivost domaćina a poseban dojam ostavlja uređenost, od obrađene zemlje i polja do uređenih dvorišta i okućnica.

Ostavi komentar