FOTO: 20. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske

U organizaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održan je u subotu 1. lipnja  jubilarni 20. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske. Festival je održan pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, u prostorima Sportsko-rekreacijskog centra DG Sport, Prelog a odazvali su se i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na Festivalu je sudjelovalo 200-tinjak osoba u 12 natjecateljskih ekipa. Sudjelovale su ekipe Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak i naravno domaćini, članovi DOSTI.

Predsjednica Društva, Miljenka Radović, mag.iur. uvodno je pozdravila sve prisutne i istaknula važnost zajedničkog druženja i natjecanja u disciplinama prilagođenim osobama s invaliditetom. Naglasila je da se Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije trudi svake godine unaprijediti kvalitetu festivala te je ove godine nabavljena nova sportska oprema za natjecanje osoba s invaliditetom u vrijednosti od 50 tisuća kuna zahvaljujući sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.  Rad na jačanju psihičkih i fizičkih kapaciteta važan je dio aktivnosti i usluga koje Društvo pruža svojim članovima. Prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu načelnik općine Nedelišće, Darko Dania. Srdačnu dobrodošlicu prisutnima zaželio je  i gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, te gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak. Pozdravnim govorima se pridružio i zamjenik župana Međimurske županije, Josip Grivec.

Pjevački zbor Grada Preloga glazbenim programom obogatio je otvorenje nakon kojeg je slijedio najzanimljiviji dio, samo natjecanje. Natjecatelji su se mogli natjecati u 8 disciplina – šah, belot, viseća kuglana, pikado, stolni tenis, bacanje loptice u koš, gađanje kolutima i utrka u kolicima.

Nakon završenog natjecanja podijeljene su nagrade najboljim ekipama. Medalje i pehare najboljima uručila je predsjednica DOSTI Miljenka Radović.

U ukupnom poretku natjecanja, prvo mjesto osvojila je ekipa Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, drugo mjesto je pripalo Udruzi tjelesnih invalida ILO Ivanec, dok je treće mjesto osvojila Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije.

Ostavi komentar