Desetak ekipa skupilo se tmurnog subotnjeg poslijepodneva, 2. rujna, i uz zabavu kuhalo tradicionalnu Feštetićevu kotlovinu.
Svinjska vratina, piletina i kobasice bili su temelj, a ostalo je ovisilo o mašti i ukusu kuhara.
Tmurno i kišovito subotnje poslijepodne nimalo nije omelo Pribislavčane u kuhanju Feštetićeve kotlovine. Zaklon od kiše pronašli su pod krovom tamošnje sportske dvorane i poredali svoje kotliće u jedan red. Sjeckao se luk, paprika i rajčica, ribala se mrkva, dodavala se sol, ljuta paprika i biber. Sve se to usput zalijevalo, kako tko, jedni vodom, drugi vinom. Mješale su se kobasice sa svinjskom vratinom i pilećim batacima i zabatacima, mješali su se i članovi ekipa, isprobalao se i dodavalo, gledalo susjede, a sve kako bi se pogodio ukus sudaca koji su ocjenjivali kuharska umijeća i spretnost kuhara.
A kuhari su bili muškarci i žene, mlado i staro, kuhari i pomoćnici. Bilo je i “kuhara” sa strane koji uvijek znaju najbolje.
(vv)