15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Feštetićeva kotlovina: Meso, krumpir, začini i puno zabave

Desetak ekipa skupilo se tmurnog subotnjeg poslijepodneva, 2. rujna, i uz zabavu kuhalo tradicionalnu Feštetićevu kotlovinu.

Svinjska vratina, piletina i kobasice bili su temelj, a ostalo je ovisilo o mašti i ukusu kuhara.

Tmurno i kišovito subotnje poslijepodne nimalo nije omelo Pribislavčane u kuhanju Feštetićeve kotlovine. Zaklon od kiše pronašli su pod krovom tamošnje sportske dvorane i poredali svoje kotliće u jedan red. Sjeckao se luk, paprika i rajčica, ribala se mrkva, dodavala se sol, ljuta paprika i biber. Sve se to usput zalijevalo, kako tko, jedni vodom, drugi vinom. Mješale su se kobasice sa svinjskom vratinom i pilećim batacima i zabatacima, mješali su se i članovi ekipa, isprobalao se i dodavalo, gledalo susjede, a sve kako bi se pogodio ukus sudaca koji su ocjenjivali kuharska umijeća i spretnost kuhara.

A kuhari su bili muškarci i žene, mlado i staro, kuhari i pomoćnici. Bilo je i “kuhara” sa strane koji uvijek znaju najbolje.

(vv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE