Druženje članova udruge Prijatelji iz Goričana u Mađarskoj

Prijatelji-1

U subotu 29. lipnja članovi udruge Prijatelji iz Goričana  sudjelovali su na manifestaciji „OTPRTE KLETI” koja se održala u Sumartonu u Mađarskoj.

Iznad mjesta Sumarton u kojem  žive pomurski Hrvati, nalaze se vinogradi “gorice” a najpoznatije gorice nazivaju se „Kamanheđa”. U tim goricama uzdižu se lijepe vikendice s podrumima koje su i uređene novcem iz EU Fondova a najpoznatije  je odmorište Sv.Urbana koje je pogodno za kuhanje i pečenje te održavanje raznih događanja.

Ove godine održala se 4. po redu manifestacija „OTPRTE KLETI” kojoj je cilj duženje Hrvata s jedne i druge strane rijeke Mure ali i drugih posjetitelja iz raznih krajeva Mađarske. Na druženju se organiziraju kuhanja i pečenja starinskih jela te kušanje vina vinara koji imaju tu klijeti. 

Udruga Prijatelji s dvadesetak članica i članova predstavila je općinu Goričan u pečenju starinskih jela ispod peke  te oduševila i nahranila prisutne posjetitelje. U organizaciji odlaska »Prijatelja u Sumarton sudjelovali su načelnik općine Goričan Mario Moharić i predsjednik Udruge Zvonimir Lepoglavec. Kuharsku ekipu „Prijatelja“ činili su Pongrac Vlado, Pongrac Marija, Čerepinko Miljenko, Čerepinko Jasna, Markač Zvonko i Lepoglavec Zvonimir.  

Udruga Prijatelji”promovirala je i međimurska crna i bijela vina  obitelji Dvanajščak – Kozol.

fotografije: Hrvatski glasnik/hu

tekst: Tomislav Gudlin

Ostavi komentar