16.1 C
Čakovec
Nedjelja, 3 rujna, 2023

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije hodočastilo u Međugorje

Već tradicionalno, članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) od 14.-17. lipnja hodočastili su u Međugorje na VII. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom.

DOSTI su se pridružili i članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Hodočašće je kao i ranije organizirala Gospina škola uz pomoć Udruge „Susret“ iz Čitluka. Ovogodišnjem hodočašću prisustvovalo je oko 2000 hodočasnika iz cijelog svijeta. Tema susreta bila je: Živjeti od Božje riječi „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45). Nakon dolaska i smještaja hodočasnika uslijedio je večernji molitveni program. Nakon počinka, u petak od 9 sati započelo je predstavljanje sudionika po grupama.

Međimursku udrugu predstavila je Predsjednica DOSTI, Miljenka Radović, mag.iur. te članovi s pjesmom „Majko Božja Međugorska“. U poslijepodnevnim satima svi koji su bili u mogućnosti uputili su se na brdo Križevac uz molitvu krunice, a ostali su se priključili molitvi križnog puta u dvorani Ivana Pavla II.
Subota pak je bila rezervirana za molitvu svete krunice na brdu Ukazanja. Hodočasnici su izrekli svoje patnje i teškoće te su molili za ozdravljenje, mir i radost u svojim životima.

Posljednji dan susreta služena je sveta misa na vanjskom oltaru crkve i nakon ručka hodočasnici su krenuli svojim kućama. Duhovno obnovljeni i snažniji, hodočasnici su se pjesmom i molitvom vratili domovima, prepričavajući dojmove i nova iskustva.

Kao i svake godine, tako i ove, za hodočašćem bio je iskazan veliki interes članova udruge, ali i ostalih osoba koje su htjele hodočastiti.

Hodočašće će posebno ostati u lijepom sjećanju i spomenu članovima DOSTI koji su ispunili svoju želju i bez obzira na fizičku nemogućnost, poklonili su se Majci na brdu Ukazanja uz pomoć članova Cenacola.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE