Dodijeljena priznanja ambasadorima zelenog Međimurja u natječaju Čiji je vrt najljepši

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine organizirala dodjelu priznanja u akciji Čiji je vrt najljepši.

Ambasadore zelenila i međimurskog cvetnjaka najprije je u svom vrtu u Okruglom Vrhu ugostio prošlogodišnji pobjednik i poznati čakovečki krojač Josip Radek-Hari, a potom su se okupili na vidikovcu na Mađerkinom bregu kako bi im se osobno uručila priznanja.

Marljivim Međimurcima priznanja su uručili direktor Međimurskih novina Tomislav Novak, međimurski župan Matija Posavec te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Cilj akcije Čiji je vrt najljepši je potaknuti stanovnike Međimurja u održavanju i uljepšavanju okućnica, a time i cijele županije.

– Neizmjerno mi je drago što ste se prijavili i ove godine i zaista sam vam zahvalan. Posebice zato jer je nama Međimurcima uvijek teško pohvaliti se i izaći iz te samozatajne zone. Imate se čime ponositi i drago mi je što ste podijelili s nama svoj vrijedan rad, istaknuo je Tomislav Novak, direktor i glavni urednik Međimurskih novina.

tomislav novak
Tomislav Novak, direktor i glavni urednik Međimurskih novina

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula također je čestitao svima i objasnio kako je okoliš prva stvar koja se primijeti kada negdje dođete.

Međimurje je upravo takvo, treba ti doslovno tri sekunde da se zaljubiš. Drago mi je što brigom o svojim vrtovima i okućnicama tome doprinosite, zaista smo apsolutni prvaci u Hrvatskoj kada se govori o uređenju. To je važno za turizam.

Ambasadorima zelenog Međimurja obratio se i župan Matija Posavec koji je svim sudionicima natječaja zahvalio na ovogodišnjem uključivanju.

Prema mom osobnom mišljenju, ovo je zaista hvalevrijedan i važan projekt. Kuća je lijepa, ne kad ima lijep dnevni boravak, nego kad se pobrineš o njoj u potpunosti. Upravo to i vi činite, vi ste srce bez kojeg ništa ne bi imalo smisla. Zahvaljujem svima i želim da znate da netko zaista cijeni tu istinsku ljubav koju vidimo iz svakog cvjetića u vašim vrtovima, rekao je župan Posavec.

Priznanja i nagrade

Priznanja i titulu ambasadora zelenog Međimurja primili su svi sudionici: Bojana Novak, Rozina Fučko, Suzana Belić, Lidija Žganec, Suzana Kemec, Nada Dvanajščak, Anika Bašek, Milena i Dejan Marodi, Nada Lajtman, Andrijana Drk, Karmela Maček, Darinka Trojnar, Irena Zamuda, Katarina Petrović i Ivica Dodlek.

Tijekom proteklih tjedana, prvih je šestero dobitnika preuzelo nagrade od pokrovitelja natječaja. Podsjetimo, šesto mjesto i poklon-bon od 300 kuna na vrtnom odjelu u Međimurki BS osvojio je Ivica Dodlek iz Miklavca, peto mjesto i poklon-bon od 300 kuna na vrtnom odjelu u Međimurki BS osvojila je Rozina Fučko iz Ivanovca, dok je četvrto mjesto i širokolisnu vrbu Rasadnika Stella Floris osvojila Bojana Novak iz Martinuševca.

Nadalje, treće mjesto i poklon-bon Vrtlarije Vijenac (mix trajnica) osvojili su stanari Uske ulice u Čakovcu s glavnom vrtlaricom Nadom Lajtman, a drugo mjesto i poklon-bon od 500 kuna u Vrtnom centru Iva osvojila je Suzana Belić iz Preloga.

Prvo mjesto, titulu najljepšeg vrta u Međimurju 2022. godine, ponio je vrt Suzane Kemec iz Prekope! Vrt je poseban po tome što ima preko 350 vrsta hosta te kaskadni dio s preko 1000 različitih biljaka. Suzana je osvojila uređenje pobjedničkog dvorišta u izvedbi Košnje Kovačić.

OVDJE pogledajte fotogaleriju našeg Zlatka Vrzana!

 

Ostavi komentar