Dječji vrtić Potočnica, Mala Subotica već 40 godina brine da djeci bude lijepo

vrtić Potočnica
Proslava 40. rođendana vrtića Potočnica.

Na zrelih 40. godina postojanja Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica podsjetili su priopćenjem za javnost koje donosimo u nastavku:

-Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica već 40 godina mami osmijeh na dječja lica. Ponekad i nije bilo to lako postići. Promjene u društvu pratile su i odražavale su se i na  vrtić. Tako je u ovih 40 godina naš vrtić prošao težak put ratnih godina, pa potom razne privatizacije, ekonomske krize i sad u današnje vrijeme složene epidemiološke situacije. No uz sve ove nedaće svakodnevnog života vrtić je uvijek izašao kao pobjednik. Uz vrijedne i nesebične djelatnike vrtića, podršku i potporu osnivača, Općine Mala Subotica, podršku roditelja i naravno uvijek pozitivnu energiju onih zbog kojih i postojimo, a to su djeca, u vrtiću nadalje vlada smijeh, veselje i osmijeh na licima svi nas. Kao što se kaže: – Nakon kiše dolazi sunce“, tako i mi vrijedno, marljivo i puni pozitivnog duha svakodnevno iznova krećemo u nove pobjede.

Prije godinu dana vrtić je dobio i novo ruho te je kompletno adaptiran, renoviran i nadograđen. Tako sada uz redovite vrtićke programe  realiziramo i provodimo i jaslički program koji je bio neophodan i potreban brojnoj djeci i njihovim roditeljima.

Općina Mala Subotica i Dječji vrtić Potočnica partneri su u projektu Svi u vrtić! koji okuplja šest ustanova za predškolski odgoj u Međimurskoj županiji, a u kojima će se prema iskazanim potrebama roditelja unaprijediti usluge novim programima i produljiti radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak u vrtićima. Projekt je je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Grad Mursko Središće.

Povećanjem kapaciteta vrtića i povećanjem usluge koje nudimo, povećao se broj upisane djece, ali došlo je i do novog zapošljavanja djelatnika. U vrtiću je  tako trenutno zaposleno 11 odgajatelja djece predškolske dobi, 2 kuhara, dvije spremačice, domar i ravnateljica Lana Puklek.

Uz svakodnevne aktivnosti s djecom koje provodimo prema planu i programu našeg vrtića, a valoriziranog od strane nadležnog ministarstva, uključujemo se i u sve prigodne manifestacije organizirane od strane Općine Mala Subotica ili strane raznih udruga koje djeluju u sklopu Općine Mala Subotica.

Također se s djecom nastojimo uključiti u razne projekte, natječaje kroz koje djeca mogu izraziti sebe, svoje viđenje svijeta te široj javnosti slati poruke o vrednotama življenja.

Uz poruku da osmijeh na licima djece i djelatnika vrijedi više od zlata, želimo svom vrtiću SRETAN 40. ROĐENDAN te još puno uspješnih, sretnih i veselih godina.

Ravnateljica: Lana Puklek

 

Ostavi komentar