Dječji čakovečki fašnik: Od ove godine ubrzano predstavljanje svih skupina!

Prošlogodišnje male maškare
Prošlogodišnje male maškare

Na zamolbu roditelja, a u dogovoru s ravnateljima čakovečkih dječjih vrtića, dogovorili smo da ćemo ove godine ubrzati prolazak fašničkih grupa kako djeca, koja se nalaze na kraju povorke, ne bi predugo čekala na svoje predstavljanje, poručila je iz TZ Čakovec Boška Ban Vlahek.

Najveseliji i našareniji dio 54. “Međimurskog fašnika”  i ove će godine biti onaj u kojem će vladati najmlađe maske. Dječji fašnik biti će još brojniji i sadržajniji pa će tako veliki broj maskiranih vrtićkih grupa, u subotu 10. veljače u 10.00 sati, mimohodom ulicama grada pokazati maštu i raskoš malih maškara.

Najrazigranija povorka proći će središtem grada, a u njoj će se pod maskama maštovitih likova naći prava rijeka djevojčica i dječaka. U pomno osmišljenim maskama u koje su ugradili svoje ideje i trud stotine će djece proći do Trga Republike i predstaviti se na glavnoj bini. Tamo će preuzeti ključeve grada Čakovca od gradonačelnika Stjepana Kovača i započeti vladavinu malih maškara.

Nakon prolaska binom vrijedni će se mališani i njihove tete, u šatoru pokraj bine, okrijepit uz slatke krafne “Čakovečkih mlinova” i topli čaj.

Stavite masku, dođite i uživajte u malim maškarama!

FOTO: Arhiva MN

Ostavi komentar