Dioniz, Bakus i sveti Urban bili bi zadovoljni ponudom Festivala Pošipela

Festival Pušipela otvorenje
Tri dana traje Festival Pušipela u Štrigovi

I Dioniz i Bakus i sveti Urban bili bi zadovoljni onime što se nudi i može vidjeti na ovogodišnjem 18. po redu Urbanovu te 9. Festivalu Pošipela čime je započela manifestacija Dani vina u Županiji Zrinskih.

Cijelo gornje Međimurje domaćin je najveće eno-gastronomske manifestacije u Međimurju. Drugim riječima, od danas pa do nedjelje svi putovi vode do Štrigove i tamošnje dvorane osnovne škole u kojoj su se pozicionirali svi oni koji imaju što reći o vinu, njegovoj proizvodnji, ali i konzumaciji.

Iako je međimursko vino zauzelo svoje mjesto na tržištu, postalo prepoznatljivo i gotovo je nemoguće izdvojiti loše vino, ovogodišnje ocjenjivanje pokazalo  je da mu kvaliteta i dalje raste. Pored toga, otkrivaju se i nove mogućnosti Pušipela za kojeg se mislilo da prvenstveno daje samo svježa vina.

– Berba za moj Pušipel započela je 2015. godine i to u studenom. Sada se pokazalo da ta sorta grožđa, može dati i vrhunska “odstajala” vina što dokazuje osvajanje titule šampiona kvalitete – rekao nam je Branimir Jakopić.

Premda je sve bilo u znaku Pušipela, moglo se tu naći i dosta drugih probranih vina.

Današnji vrhunac manifestacije bila je i dodjela priznanja za najbolja vina prijavljena na 2. Međunarodno ocjenjivanje koje je nedavno održano u kuriji Terbotz.

Trodnevna manifestacija u Štrigovi osim degustacije vina, nudi i brojna stručna predavanja, radionice, skupove, sljubljivanja hrane i vina.

(vv)

Ostavi komentar