Digitalni prikaz ‘Naših 55’: Danas smo Gimnazija u malom, ono što gradimo 55 godina!

Predstavljanje digitalne fotomonografije 'Naših 55'
Predstavljanje digitalne fotomonografije 'Naših 55'

‘Naših 55’ digitalna je fotomonografija Gimnazije J. Slavenski čime je po poglavljima prikazana prezentacija škole u posljednjih pet godina. Predstavljanju su sudjelovali svi profesori škole, župan Matija Posavec, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Čakovca  David Vugrinec, te predstavnici Matice Hrvatske. Uvodna riječ pripala je ravnateljici Tei Dragić Runjak koja se zahvalila na suradnji i obiteljskoj slozi cijele škole.

-Danas smo Gimnazija u malom, ono što gradimo punih 55 godina. Ovim putem želimo ispratiti godinu koja je iza nas, a pri tome da se prisjetimo ono što je bilo u našim životima, u zadnjih 5, zapravo 55. Pet je brojka koju volimo mi, učenici i profesori i time se možemo samo ponositi, poručila je ravnateljica Tea Dragić Runjak.

Nakon prikupljanja opsežnog materijala i njegove obrade, nakon više od godine dana izašla je prva verzija digitalne fotomonografije.

-Nakon izvrsne monografije koja je bila za 50 godina u klasičnom knjižnom obliku, napravili smo iskorak u digitalno fotomonografiju, koja uključuje sliku, video i pokret. Dva sata materijala, 6 GB memorije, a sljedeća je faza da se nakon par mjeseci napravi portal kako bi se moglo pristupiti tom materijalu, poručio je prof. Robert Siladi koji je zajedno s prof. Miroslavom Gakićem bio voditelj digitalne fotomonografije.

U suradnji i s ostalim profesorima škole, rade se prijevodi i na strane jezike, a cijela digitalna fotomonografija se vrti po poglavljima. Orijent je na zadnjih 5 godina, kako se ne bi ponavljala cijela povijest sažeta u prvoj knjižnoj monografiji.

Ostavi komentar