Darko Dania razgovara u Nedelišću s trgovcima oko neradne nedjelje

Darko Dania

I u Općini Nedelišće održan je sastanak s predstavnicima trgovina koje posluju na tom području i rade nedjeljom.

Kako je i bilo najavljeno, načelnik Darko Dania, s trgovcima je želio otvoriti dijalog na temu rada trgovina i propitati postoji li dobra volja vlasnika da nedjelja bude neradni dan za sve njih.

Sastanku su se odazvali gotovo svi vlasnici i predstavnici trgovina a razmjena argumenata bila je vezana uz zakonsku regulativu koja, dozvoljava rad nedjeljom uz posebne uvjete plaćanja takvog rada radnicima i nastojanje da se trgovcima omogući da nedjeljom budu slobodni.

 – Svi predstavnici trgovina koji su prisustvovali sastanku izrazili su potpunu spremnost da nedjeljom ne rade, uz uvjet da ne radi ni jedna trgovina, odnosno da takav stav zauzmu svi. Iako sada znamo stav većine poslodavaca, kako dva pozvana nisu došla (METSS d.o.o i Dorian d. o.o.) niti pak su se izjasnili, pitanje rada nedjeljom u Nedelišću tako i dalje ostaje otvoreno. Nastojat ću kontaktirati i predstavnike tih trgovačkih poduzeća i čuti kako oni gledajau na mogućnost zatvaranja trgovina nedjeljom kad govorimo o dučanima u naseljima naše općine – istaknuo je nakon sastanka načelnik, Darko Dania.

U Općini smatraju kako ovime mogućnosti za nastavak razgovora po tom pitanju nisu u potpunosti iscrpljene te da to pitanje vrijedi kontinuirano razmatrati.

Ostavi komentar