DAN RUŽIČASTIH MAJICA: Šalji dalje poruku protiv nasilja

Obilježavanjem Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, tj. Dana ružičastih majica, Udruga Zoravas poziva da se uključite u kampanju „Šalji dalje“ na Facebooku.

Kreirali su virtualni Facebook okvir za profilne fotografije. Kako bi i vi 27. 02. 2019. podržali taj dan zajedno s mnogim poznatim ličnostima diljem Hrvatske, stavite virtualni okvir na svoju profilnu fotografiju te na taj način širite dalje poruke protiv nasilja.

Kako? Kliknite na OVU poveznicu kada ste prijavljeni na Facebook kako bi primijenili okvir na svoju fotografiju i sve što morate nakon toga je kliknuti na gumb “Use as Profile Picture”. I to je to. Stavite okvir i ponosno pokažite da i vi zajedno sa svima nama osnažujete kampanju borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

U sklopu projekta „Šalji dalje“ organizirati će se čitav spektar različitih aktivnosti s ciljem smanjenja vršnjačkog i ostalih oblika nasilja za trajnu dobrobit mladih i lokalnu zajednicu.

Mladi će imati priliku sudjelovati na mnogim aktivnostima kao što su radionice samoobrane i radionice Forum teatra na kojima će osmisliti predstave i prikazivati ih u školama, a kroz koje će nastojati uključiti publiku u rješavanje raznih problema vršnjačkog nasilja, kao i na javnim akcijama koje će sami osmišljavati uz mentorstvo udruge Zorana kojima će javnost educirati o tome što je vršnjačko nasilje i što učiniti kada se susretnu s njime. Udruga Zora poziva da pratite Facebook stranicu udruge Zora gdje ćete uskoro moći saznati kako se možete uključiti.

Projekt provodi Udruga Zora s partnerom Centar za kulturu Čakovec. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Ostavi komentar