Čakovec drugi u Hrvatskoj dobiva pametnu GoGreen tržnicu – a evo i gdje

Otvorena je prva Hrvatska pametna GoGreen tržnica.

U Zagrebu, u Sigetu, na 800 metara kvadratnih domaći mali proizvođači moći će prodati svoje proizvode pod strogo kontroliranim uvjetima.

Prema riječima Alana Slapara voditelja projekta „do sada je u GoGreen mrežu uključeno 700tinjak malih proizvođača s tendencijom širenja mreže, jer se svakim danom javljaju novi proizvođači koji svoje proizvode žele ponuditi tržištu“, više Večernji list.

Suradnja s eKupi tu dolazi do iznimne važnosti jer eKupi je web platforma koja omogućava pristup velikom broju kupaca te kupnju online.

Druga po redu GoGreen tržnica najavljena je upravo za naš Čakovec. Projekt je u izradi, stoji na internetskim stranicama GoGreena, a trebala bi biti otvorena tijekom ljeta 2017. godine.

Prema onome što se pričalo iz Grada Čakovca nova tržnica bi trebala biti na prostoru MTČ-a, gdje se trenutno još vrše rušenja. Ipak, rušenje i čišćenje bi trebalo biti gotovo do svibnja.

Podsjetimo, Đurkinov BAT postao je vlasnikom cijelog kompleksa bivšeg MTČ-a u centru grada, osim MTČ-a d.d., i nekretnina MTČ-a Tvornice rublja u stečaju, još početkom 2016. godine. Radi se o kompleksa veličine 26.000 četvornih metara.

Ovaj dio centra Čakovca trebao bi nakon radova dobiti moderan izgled te bi se tu trebala preseliti čakovečka tržnica, koja bi bila zaokružena s delikatesnom tržnicom, uz drugi poslovno-stambeni prostor.

Želja čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača je da na kraju mandata presli zelenu tržnicu na novu lokacija, jer obnova stare košta više nego ulaganje u novi prostor.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE