BLAGDANSKA KUHARICA: Za Štefanje Adam Puškarić preporučuje pripremiti jelo Sv. Stefan s gratiniranim tikvicama

Sv. Stefan s gratiniranim tikvicama

Ako ste još uvijek u nedoumici što servirati sutra za blagdanski stol na Štefanje evo preporuke. Ugostiteljski objekt “Kristal” Čakovec i vrsni kuhar Adam Puškarić donosi recepturu za pripremu finog jela prigodnog za blagdan Sv. Stjepana odnosno Štefanja. Krenimo s radošću kuhati!

 Sv. Stefan s gratiniranim tikvicama

Restoran Kristal sv stefan_ Adam Puskaric
Adam Puškarić – Restoran “Kristal” Čakovec

Priprema:

Najprije obradimo meso (svinjski kare) tako da odvojimo kosti od karea. Odrežemo deblji komad pa ga rastučemo do debljine od oko 1,5 centimetara.

Meso premažemo mješavinom začina i potom ga pečemo na roštilju ili grill tavi. Tikvice operemo, izdubimo sredinu i punimo pripremljenim nadjevom od riže i povrća. Na tikvice posložimo mozzarellu, posipamo sjemenkama i sve zajedno zapečemo.

Serviramo uz meso s roštilja.

 

Sastojci :

– okoštani svinjski kare

– mješavina začina na bazi papra i

začinskog bilja

– 1 cijela tikvica

– riža

– grašak

– mrkva

– mozzarella

– sjemenke lana i sezama

– sol, papar, maslac

Vinska karta:

Predrag Briški

Graševina obiteljske vinarije Tomšić

Uz ovu preporuku blagdanskog objeda izvrsno će se sljubiti graševina proizvedena u vinogradarstvu i podrumarstvu obitelji Tomšić. Radi se o bijelom vinu (berba 2011., alk. 13,9 %), koje je preporučio Predrag Briški. Osjetite ugodnu aromu i svježinu. Živjeli!

Svim Štefekima i Šteficama sretan imendan želimo. Ostale recepte i preporuke naših ugostiteljskih objekata i kuhara za božićni i novogodišnji stol potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 22. prosinca.

 

foto: Zlatko Vrzan

blagdanska kuharica međimurskih novina

 

Ostavi komentar