Ako ste još uvijek u nedoumici što servirati sutra za blagdanski stol na Štefanje evo preporuke. Ugostiteljski objekt “Kristal” Čakovec i vrsni kuhar Adam Puškarić donosi recepturu za pripremu finog jela prigodnog za blagdan Sv. Stjepana odnosno Štefanja. Krenimo s radošću kuhati!
Sv. Stefan s gratiniranim tikvicama
Priprema:
Najprije obradimo meso (svinjski kare) tako da odvojimo kosti od karea. Odrežemo deblji komad pa ga rastučemo do debljine od oko 1,5 centimetara.
Meso premažemo mješavinom začina i potom ga pečemo na roštilju ili grill tavi. Tikvice operemo, izdubimo sredinu i punimo pripremljenim nadjevom od riže i povrća. Na tikvice posložimo mozzarellu, posipamo sjemenkama i sve zajedno zapečemo.
Serviramo uz meso s roštilja.
Sastojci :
– okoštani svinjski kare
– mješavina začina na bazi papra i
začinskog bilja
– 1 cijela tikvica
– riža
– grašak
– mrkva
– mozzarella
– sjemenke lana i sezama
– sol, papar, maslac
Vinska karta:
Graševina obiteljske vinarije Tomšić
Uz ovu preporuku blagdanskog objeda izvrsno će se sljubiti graševina proizvedena u vinogradarstvu i podrumarstvu obitelji Tomšić. Radi se o bijelom vinu (berba 2011., alk. 13,9 %), koje je preporučio Predrag Briški. Osjetite ugodnu aromu i svježinu. Živjeli!
Svim Štefekima i Šteficama sretan imendan želimo. Ostale recepte i preporuke naših ugostiteljskih objekata i kuhara za božićni i novogodišnji stol potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 22. prosinca.
foto: Zlatko Vrzan