4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Edukacija o zloupotrebi alkohola u Osnovnoj školi Prelog

U srijedu, 29. studenoga 2023. godine u Osnovnoj školi Prelog u sklopu dobre suradnje, održano je predavanje učenicima sedmih i osmih razreda škole na temu „Zlouporaba alkohola“. Predavanje je održano u sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, a održao ga je policijski službenik Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek.

Tijekom predavanja učenici su informirani o posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti, a posebice konzumacije alkohola. Cilj edukacije je bio postizanje više razine znanja i svijesti o važnosti usvajanja zdravih stilova života, podizanja razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te promicanje usvajanja zdravih životnih navika mladih. Isto tako učenici su upoznati s zakonom propisanim kaznenim  i prekršajnim odredbama vezanim uz zlouporabu opojnih droga i alkohola, kao i odlukom  Grada Preloga o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama.

Na kraju predavanja učenicima je prezentiran zajednički projekt Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode „Zdrav za pet“  koji se provodi na nacionalnoj razini i u ovoj tekućoj školskoj godini i koji je prvenstveno namijenjen za učenike osmih razreda osnovnih škola te učenike prvih i drugih razreda srednjih škola, a čiji je cilj prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode.

Cilj predavanja bio je skretanje pozornosti učenicima na štetnost  konzumiranja alkohola, s posebnim osvrtom na  stvaranje sigurnog životnog okruženja, kako alkohol i droga ne bi postali dio odrastanja djece.

Izvor: PU Međimurska

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE