70-GODIŠNJI SLAVKO DRŽANIĆ iz Držimurca najstariji član Puhačkog orkestra Male Subotice

Teško je biti Međimurec, a ne voljeti zvukove Limene glazbe. Tradiciju, te glazbenu baštinu njeguju već 21 godinu članovi Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica. Njihovi jedinstveni zvuci orili su se u restoranu Fortuna Mala Suboticu prilikom rođendana njihovog najstarijeg člana. 

On je Slavko Držanić iz Držimurca, a proslavio je 70-ti rođendan, u društvu najmilijih, te članova svojeg orkestra. Ljubav prema glazbi krije još od malena. Subotičkoj limenoj glazbi pridružio se u samim počecima postanka 1998. godine. Od onda, već 21 godinu svira tenor saksofon. Glazbom se bavi od 1966. godine, svirao je po svadbama i zabavama. 

– Nisam imao veliku pauzu od sviranja, jedino dok sam bio u vojsci. Čim sam se vratio odmah sam se natrag počeo baviti glazbom, ispričao je saksofonist Slavko. 

Glazbom se planira baviti tako dugo dok ga služi zdravlje, nada se barem do 80 rođendana. U svojem orkestru ne propušta niti jednu probu ili nastup. Da je to tako, na proslavi rođendana potvrdio je u Davor Požgaj, voditelj orkestra. 

– Od osnutka orkestra Slavko je od prvog trenutka član Limene glazbe Mala Subotica. Uzoran je, na svakoj probi, naš ponos. Mladi članovi orkestra puno uče od starijih, od uzornog ponašanja, do sviranja po sluhu, dodao je voditelj Požgaj.  Puhački orkestar Općine Mala Subotica svira međimursku tradicionalnu glazbu, te evergrine. Danas broje 30 aktivnih članova, starosti od 7 do 70 godina. (Foto: Zlatko Vrzan) 

Ostavi komentar