10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Domaće finote na 4. Kolinskom obedu u Čakovcu

Udruga uzgajivača svinja Međimurja i Udruga za zaštitu međimurskih prehrambenih autohtonih proizvoda sada već tradicionalno nastavljaju s društvenim aktivnostima promicanja lokalne gastronomske baštine, podizanju svijesti u povezivanju tradicije uzgoja svinja, očuvanju tradicionalnih jela Međimurja, običaja vezanih uz kolinje i važnosti međimurskog bučinog ulja.

Udruge uz financijsku potporu Međimurske županije nastavljaju s organiziranjem događaja „Okusi z’ mojega grunta – 4. Kolinski obed“ i „Međimursko autohtono blago – Bučino ulje-smaragd Međimurja“ koji je održan danas u zgradi Scheier u Čakovcu.

Svjesni kako je potrebno sačuvati više stoljetnu tradiciju uzgoja svinja na obiteljskim gospodarstvima na području Međimurske županije i dati svoj doprinos promoviranju lokalne gastronomske baštine kao važnog dijela turističke ponude Udruga uzgajivača svinja Međimurja pokrenula je projekt kojim se želi skrenuti pozornost šire društvene zajednice na važnost očuvanja međimurske tradicije uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima te tradicije i kulture lokalne gastronomije za generacije koje dolaze.

Projektom 4. Kolinski obed želi se doprinijeti očuvanju tradicije uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima te očuvanju i promoviranju lokalne gastronomske baštine kao turističke ponude u Međimurskoj županiji.

Uz stručna predavanje, prezentiran je i kolinski obed kojeg su pripremili učenici preloške Srednje škole.

A za građane su danas od 10 sati ispred zgrade organizirali degustaciju domaće hladletine, krvavica, kobasica, namaza od bučinih sjemenki i naravno, svježih cvirki.

Kako je bilo pogledajte OVDJE

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE