Dječjem vrtiću Potočnica odobrena sredstva za informatizaciju poslovanja

Općina Mala Subotica šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva odobrio je Dječjem vrtiću Potočnica Mala Subotica sredstva putem projekta Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.

Projektom će se omogućiti upis djece u predškolske programe putem sustava e-Građani, bit će uspostavljen izvještajni sustav za nadležne institucije te će se omogućiti i modernizirati sustav prikupljanja matičnih podataka kroz cjelokupni sustav obrazovanja. Navedena sredstva iskoristi će se za nabavu opreme (računala i multifunkcijski pisač), edukaciju zaposlenika i korisničku podršku za djelatnike Dječjeg vrtića.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a prijava Dječjeg vrtića Potočnica ocijenjena je kao prva na rang listi između 151 prijavljenog vrtića s područja Republike Hrvatske.

Nakon što su proteklih godina realizirana kapitalna ulaganja u modernizaciju Dječjeg vrtića Potočnica, ovim projektom nastavlja se unapređenje obrazovnog sustava na području Općine Mala Subotica. Roditeljima će se između ostalog omogućiti dohvat potrebnih podataka u elektroničkom obliku, odnosno rasteretiti ih fizičke dostave dokumenata – zaključio je općinski načelnik Valentino Škvorc.

Lana Puklek
Lana Puklek, ravnateljica DV Potočnica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE