S Decantera pristiglo 18 medalja za međimurske vinare

Čak 18 medalja stiglo je međimurskim vinarima s najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina – Decantera

Međimurska vina i ove su godine nagrađena na najprestižnijem vinskom natjecanju, na 18. Decanter World Awards 2021 održanom u Londonu, koje je u Međimurje donijelo 8 srebrnih i 10 brončanih medalja.

Tim je povodom danas u Domu kulture Štrigova održano predstavljanje međimurskih vina koja su nagrađena prestižnom nagradom Decanter World Award 2021 u organizaciji Međimurske županije.

-Svim vinarima čestitao bih na ovom velikom uspjehu. To je veliki iskorak i uspjeh za Međimurje. Već treću godinu zaredom zaista dobivamo puno medalja i to u segmentu svih vina. To su vrhunski rezultati koji nas poziciniraju na vinskim kartama u renomiranim restoranima, rekao je David Štampar. Hrvatska je na svjetskoj vinskoj sceni dosta nepoznata. S ovim natjecanjem i našim  nagrađenim vinima ulazimo na svjetsku, vinsku scenu i tako će nas u budućnosti moći prepoznati da zaista imamo kvalitetna vina, istaknula je Tea iz vinarije Dvanajščak-Kozol.

Ovo vino koje smo ove godine poslali na natjecanje je pušipel classic iz 2019. godine. Ono što je bitno spomenuti  jest da dolazi s našeg najstarijeg vinograda-starog 49 godina, naglasio je vinar Branimir Jakopić.

Sretni smo što smo osvojili dva srebra. Time smo pokazali sami sebe da imamo kvalitetu i kontinuitet, kazao je vinar Robert Horvat.

Podrum Štrigova se ove godine prvi put odvažio izaći na jedno takvo natjecanje. Poslali smo chardonnay i muškat žuti. Čestitao bih svim kolegama na medaljama, dodao je Nikola Vrbanić iz Podruma Štrigova.

Tko su nagrađeni vinari?

Tijekom lipnja, gotovo 170 stručnih vinskih sudaca, uključujući 44 majstora vina i 11 majstora sommeliera, kušalo je i ocijenilo 18.094 vina iz 56 zemalja svijeta.

Jakopić Classic Pušipel 2019 nagrađen je srebrnom medaljom te je osvojivši 93 boda najbolje ocijenjeno vino sjevernozapadne Hrvatske, dok je Štamparov Urban White Extra Brut sa 89 bodova najbolje vino sjeverozapadne Hrvatske u kategoriji brončanih medalja.

Srebrne medalje:

Dvanajščak Kozol Classic Pušišel Late Harvest

Jakopić Classic Pušipel

Štampar Sauvignon

Štampar Muškat žuti

Štampar Sivi Pinot

Vina Horvat Barrique 279 Graševina

Vina Horvat Pušipel

Podrum Štrigova Muškat žuti

 

Brončane medalje:

Dvanajščak Kozol Pinot Bijeli

Jakopić Rajnski Rizling

Podrum Štrigova Chardonnay

Štampar Urban White Extra Brut

Štampar Barrel X Sauvignon Blanc

Štampar Pro et Contra Chardonnay

Preiner Sauvignon

Preiner Pušipel

Cmrečnjak Rajnski Rizling

Krešimir Lovrec Pint Gris

Ostavi komentar