Darko Horvat ove subote izravno napao župana Matiju Posavca

Darko Horvat
Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a

Međimurski HDZ i predsjednik Darko Horvat i ove subote su nastavili s  nitom priopćenja. I ovaj put napali su omiljene mete sada izravno župana Matiju Posavca, a nije ostao pošteđen još jednom ni ravnatelj Županijske bolnica Čakovec dr. Novinščak.

Evo što stoji u priopćenju koje su naslovili s: Kako se spasiti od utapanja?

– Još jednom aktualna županijska vlast, potpomognuta, trenutnim partnerima, pokušava sve svoje loše odluke, minuse, kazne i netransparentnost staviti na leđa HDZ – u. Jer HDZ bi vjerojatno, po nekom unaprijed pripremljenom scenariju, trebao biti kriv za sve loše što se događa unutar županijske vlasti.

Ne loše unutar Međimurske županije, da se krivo ne shvatimo. Međimurska županija itekako diše, itekako osjeća tko je posljednje četiri godine činio državnu Vladu. Vladu koja je u Međimursku županiju u posljednje nepune četiri godine uložila 3,5 milijardi kuna. Vladu koju čine i ministri iz Međimurske županije. HDZ ima ljude koji su spremni uhvatiti se posla, za razliku od nekih, koji pravu odgovornost neće preuzeti nikad. Nije HDZ bio protiv održavanja Županijske skupštine. Pitanje je što misle vijećnici HNS – a, što misle vijećnici SDP – a, jer je poštovani Župan mislio da može raditi što mu se prohtije. Većina spomenutih vijećnika i jedne i druge stranke shvatila je da Župan novcem od zaduživanja dijelom krpa rupe u proračunu prouzročene lošim poslovanjem, a većinom za financiranje svoje predizborne kampanje, dobro ste pročitali novcem međimurskog čovjeka financirat će kampanju u kojoj će ponovno po ne znam koji put prevariti birače.

Tema Županijske bolnice Čakovec je odavno jasna. Unatoč priopćenjima, koja navodno brane dignitet struke, činjenice su jasne. Samo za primjer. U projektu obnove Županijske bolnice Čakovec koju financira HDZ-ova Vlada i EU fondovi, vrijednom 60 milijuna kuna, ukupno su utvrđene nepravilnosti u iznosu od preko 3 i pol milijuna kuna. Utvrđeno je naime niz nepravilnosti, u skoro svakom Zahtjevu za nadoknadom sredstava upućenom institucijama koje odobravaju korištenje sredstava za određeni projekt, a predavanje zahtjeva i dokaza tek je počelo. Naime, dosad je potraživano tek oko 16 milijuna kuna. U projektu vrijednom preko 60 milijuna kuna, ako nastave ovim ritmom, nepravilnosti bi mogle biti iznositi oko 14 milijuna kuna. Nije loše. Samo tko će sve to platiti? Tko će platiti nečiju NESPOSOBNOST. Na sve izneseno, opet će župan Matija Posavec reći da je HDZ kriv. HDZ ne vodi Županiju, ne vodi niti bolnicu, a samim time nije niti odgovoran za sve propuste koje su napravili Župan i Ravnatelj bolnice.

Ovo je jedan od primjera zašto se tražio minus na računu. I zašto nitko pametan ne bi digao ruku za njega. Nije kriv HDZ. Ne zaustavlja projekte HDZ. Zaustavlja ih nečija očita nesposobnost. Koju niti vojska stručnjaka za odnose s javnošću te stručnjaka za projekte, zaposlenih u županiji i njezinim institucijama, više ne može sakriti, stoji u priopćenju koje potpisuje Darko Horvat, kao predsjednik međimurskog HDZ-a.

 

 

 

Ostavi komentar