Darko Horvat: HDZ-u je 5 mandata bio san, sada je to stvarnost!

HDZ Međimurske županije održala je konferenciju za medije povodom minulih izbora na kojoj su sudjelovali kandidati s HDZ-ove liste u III. izbornoj jedinici Darko Horvat, Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak i Vjeran Vrbanec.  

Darko Horvat, ministar gospodarstva, zahvalio je svim biračima koji su glasali i dali povjerenje HDZ-u. 

Želim zahvaliti kolegama s liste III. izborne jedinice Žarku Tušeku i Anđelku Stričaku na suradnji i koheziji koja je rezultirala, usudim se reći, najboljim izbornim rezultatom HDZ-a u III. izbornoj jedini i u Međimurskoj županiji od osnutka Hrvatske. 5 mandata HDZ-u je bio san, sada više nije. Sada je to stvarnost, naglasio je aktualni ministar gospodarstva Darko Horvat

Ako se izuzmu preferencijski glasovi župana Matije Posavca, naglasio je Horvat, tada je HDZ pobijedio SDP i u III. izbornoj jedinici te u Međimurskoj županiji. 

U svom je obraćanju čestitao je međimurskom županu Matiji Posavcu na odličnim rezultatima. Kazao je da je neosporno da je Matija Posavec u ovom trenutku najprepoznatljiviji političar Međimurske županije te se nada da će u sljedećoj političkoj utakmici stati na stranu pobjednika. 

Na ovim krilima krećemo u pripremu sljedećeg izbornog procesa koji je pred nama na proljeće. Imat ćemo priliku na lokalnim izborima potvrditi ovaj dobar rezultat HDZ-a. Imamo već isprofilirane kandidate na mjestu župana i gradonačelnika, dodao je Horvat.  

Na pitanje hoće li tko od njih zasjesti u koju ministarsku fotelju Horvat je kazao:

Kolega Plenković dao je Međimurcima povjerenje kao nitko do sad. Slično povjerenje imat ćemo i u sljedećem mandatu. Da li kroz ministarskog mjesta, ili neke druge političke zadaće, to ćemo vidjeti kod sastavljanja nove Vlade, naglasio je Horvat.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar