Danica Bubek dva puta pobijedila rak dojke!

danica bubek
Danica Bubek iz Mačkovca u šest je godina dva put pobijedila rak dojke

Kao kula od karata srušio se svijet Danice Bubek iz Mačkovca kada je saznala da boluje od raka dojke.

Bio je to sasvim običan dan u listopadu 2015. i nije joj ni palo na pamet da bi joj doktor uopće mogao priopćiti vijest da ima tumor. Uvijek je mislila da se to događa nekome drugome. Uslijedio je šok od kojeg se još i danas oporavlja.

U temi broja Međimurskih novina Danica Bubek ispričala nam je kroz što je sve prošla u ovih šest godina kada je dva puta pobijedila rak dojke!

Istu sudbinu imala je i njezina prijateljica Jasenka Štefić, ujedno i predsjednica Kluba žena liječenih od bolesti dojke Nova nada koji djeluje na području Međimurja. Ona nam je ispričala na koji način pomažu ženama oboljelima od raka dojke te najavila humanitarnu akciju povodom Dana narcisa ovog vikenda. 

Razgovarali smo i s doktoricom Renatom Kutnjak Kiš, epidemiologinjom i koordinatoricom Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za Međimursku županiju. U razgovoru nam je otkrila koliko u Međimurju imamo oboljelih žena od raka dojke, koliko žena u Međimurju odlazi na mamografske preglede te koliko ih umire od raka dojke.  

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 25. ožujka, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar