Dani turizma u Svetom Martinu bez Petra Graše i Povorke starih zanata

Ove godine Dani turizma u Općini Sveti Martin na Muri bit će u smanjenom obujmu, sukladno uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve u svrhu zaštite turista i stanovnika Svetog Martina na Muri.

U subotu 1. kolovoza tradicionalno organizira se Festival suvremene poezije MURAKON koji se održava na otvorenom, u prekrasnom ambijentu na obali rijeke Mure u Svetom Martinu na Muri. Festival se kroz niz godina održavanja, prema mišljenju poznatih pjesnika i stručne javnosti, smjestio u kvalitetnu manifestaciju, ne samo na nacionalnoj već i na međunarodnoj razini i kao takav dobiva sve veću pozornost medija.

Vikend iza toga, u subotu 8. kolovoza, u 20 sati održat će se koncert Klasiku uz Muru isto tako na krasnom prostoru Centra za posjetitelje Žabnik. Također, 8. kolovoza 2020. planirano je održavanje Dana vina i jabuke sa početkom u 15 sati.

U nedjelju 9. kolovoza u 19 sati predviđen je klasični koncert Edmunda Andlera-Borića u crkvi Svetog Martina.

Nažalost većih manifestacija, planiranog koncerta Petra Graše i središnje povorke starih zanata za Veliku Gospu, sukladno uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite nažalost neće biti, ali svakako pozivamo goste da posjete ostale manje, ali kvalitetom ništa slabije manifestacije koje planiramo održati.

Ostavi komentar