0 C
Čakovec
Utorak, 5 prosinca, 2023

Poziv na Dane Šibe i Ribe 2023. u Kotoribi – Program za 3. i 4. lipnja

Općina Kotoriba poziva sve ljubitelje gastronomije, tradicije i zabave na Dane Šibe i Ribe 2023. koji će se održati 3. i 4. lipnja na prostoru kod OŠ Jože Horvata Kotoriba, Ulica Ignaca Svetomartinskog. Program događanja obuhvaća raznolike aktivnosti koje će oduševiti posjetitelje svih dobnih skupina.

Prvog dana, u subotu, Ribijada započinje u 14 sati, gdje će mjesne udruge pripremati ukusna tradicionalna jela od ribe. Djeca će imati priliku sudjelovati u likovnoj radionici Dječjeg vrtića Kotoriba s početkom u 14:30 sati, dok će u 15:30 biti održana besplatna predstava “Šareni svijet” za sve mališane. U večernjim satima, grupa Oaza će svojim nastupom zagrijati publiku, a zatim će nastupiti popularna Lana Jurčević. Kraj večeri obilježit će povratak lokalnog benda Oaza na pozornicu.

Nedjeljni program započinje Svetom misom u 9 sati, a posebna atrakcija je besplatan vlak koji je Općina Kotoriba osigurala za posjetitelje. Vlak kreće iz Varaždina u 13:26 sati i stiže u Kotoribu u 14:10 sati. U 14 sati će biti otvorena etno zbirka na starom farofu u organizaciji Društva žena Kotoriba, koja će izložiti ručne radove i kotoripske specijalitete.

Posjetitelji će imati priliku upoznati tradicionalne zanate s područja Međimurja, uključujući umijeće pletenja upotrebnih predmeta i suvenira od vrbove šibe, koje je Općina Kotoriba prijavila za upis u Registar kulturnih dobara RH. Prikazat će se scenski prikaz “Kotoripskog korpaškog sela” i tehnike pletenja, uz sudjelovanje iskusnih košarača i mladih košarača Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe. Također, bit će prezentirani i tradicionalni alati i oprema korištena u povijesti ribolova u Kotoribi.

U 15:00 sati ispod šatora svoj su program pripremile Mažoretkinje Kotoribe, nakon kojih nastupa KUD Kotoriba sa vokalno-tamburaškom sekcijom. Za kraj nedjeljnog programa nastupa tamburaški sastav Frikovi s početkom u 16 sati. Za najmlađe posjetitelje bit će organiziran zabavni park, a posebna atrakcija bit će lov pastrve u bazenu. Uz sve to, posjetitelji će moći kušati šaran na rašljama i uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Izvornu pozivnicu i program možete pogledati ovdje.

Izvor: Kotoriba.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE