Danas obilježavamo Svjetski dan borbe protiv siromaštva

dan siromašnih
U Čakovcu obilježen Svjetski dan borbe protiv siromaštva

Zagreb, Karlovac, Vinkovci, Rijeka i Čakovec, 5 je gradova koje je Živi zid izabrao kako bi građanima podijelio prigodne pakete povodom obilježavanja Dana borbe protiv siromaštva.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. listopada Svjetskim danom borbe protiv siromaštva. Namjera je bila da se obilježavanjem ovog dana upozori na problem siromaštva i bijede te potrebe za njihovim iskorjenjivanjem. Današnji datum, 17. listopada odabran je kao datum za obilježavanje sjećanja jer je 17. listopada 1987. godine otkriven spomenik u Parizu posvećen borbi protiv siromaštva.

Siromaštvo je problem današnjice. Nažalost, ni Hrvatska nije izuzetak od crne svjetske statistike i svjedoci smo kako je u posljednjih nekoliko godina, uslijed raznih ekonomskih kretanja i nestabilnosti diljem svijeta, i nas zahvatio rast broja siromašnih osoba. Činjenica je da siromaštvo ne poznaje granice dobi, spola, vjere ili religije. Više od 50% umirovljenika prima mirovinu manju od prosječne mirovine. Nažalost u kategoriji siromašnih sve je više i radno aktivnog stanovništva kojima primanja nisu dostatna za normalan život.

Aktivisti Živog zida, shodno tome, pripremilo je u Čakovcu 70-tak paketa sa džemovima i marmeladama, namazima i mandarinama

Ostavi komentar