Čakovečki Centar za odgoj i obrazovanje ujedinio različite stranačke boje

Dragica Benčik, Ljerka Cividini i Boška Ban Vlahek

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za medije na temu izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Naime, kako je već poznato Vlada RH u svom je proračunu za 2022. godinu osigurala oko 7,9 milijuna kuna za početak gradnje Centra koji će se izgraditi u Martanama.

O novom Centru za odgoj i obrazovanje, koji iako se nalazi u gradu Čakovcu zbrinjava djecu s područja cijelog Međimurja, govori se i piše više od deset godina.

– U školi smo se zezali i dogovorili da ako je sve ovi istina i ako se Centar doista izgrada tada će svoj Dan ubuće obilježavati 6. prosinca, na dan kada je Vlada RH Centar uvrstila u svoj proračun, poručila je tom prilikom Dragica Benčik njegova ravnateljica.

-Ono što se dokazalo i pokazalo je činjenica da ako zajedno svi sjednemo za stol, otvorimo sve moguće karte i razgovaramo kao ljudi bez predznaka tko, kome, što i zašto, možemo ostvariti puno više, naglasila je Ljerka Cividini (HNS), čakovečka gradonačelnica.

Stoga je zahvalila svima koji su se uključili u ovaj fantastičan proces od Boške Ban Vlahek(SDP) koja je imala priliku napisati i iznijeti amandaman na proračun u Hrvatskom saboru do ministarstva obrazovanja koje je ophodila zajedno s ravnateljicom Benčik, državnim tajniku Tomislavu Paljku (Reformisti) s kojim su također intenzivno vodile pregovore.

No, pri tome, rekla je ne treba zaboraviti niti našeg ministra Darka Horvata (HDZ)č s kojim je još u subotu odradili veliki dio priče oko uvrštavanja projekta Centra za odgoj i obrazovanje u državni proračun.

Sama izgradnja Centra procjenuje se na oko 70 milijuna kuna. Točni iznos naime znat će se tek nakon raspisanog natječaja. Uz to, još treba računati i na troškove opremanje što će na sebe preuzeti grad Čakovec.

Krene li sve po planu, bageri bi na teren mgli izaći u proljeće iduće godine.

Ostavi komentar