Čakovečka Vajda uspješno privlači srednjoškolce za zanimanje mesar

Stipendija od tisuću kuna, besplatni udžbenici, odijela, alat, stručna praksa, siguran posao, napredovanje u karijeri i sigurna primanja, benefiti su koje čakovečka mesna industrija Vajda nudi učenicima preloške Srednje škole koji se odluče za školvanje za zvanje mesara.

Stoga nije ni čudno što se sve više srednjoškolaca odlučuje za upis u taj smjer. A Vajdina priča sa stipendiranjem učenika započela je prije tri godine.

– Nitko od nas tada nije očekivao ovakve rezultate, pa čak ni ja. Najoptimističnije najave govorile su kako ćemo imati do 12 učenika. No, samo je ove godine devet učenika upisalo zanimanje za mesara pa ukupno imamo 20 stipendista i tri završena koji već rade, pohvalio se Alen Kajmović, direktor čakovečke Vajde tijekom današnjeg potpisivanja ugovora sa novim stipendistima i njhovim roditeljima.

Kako je dalje dodao, na taj su način učenicima dali alat u ruke da si osiguraju sigurnu budućnost u svom kraju a s druge strane pomogli su i da ova branša opstane na trištu, odnosno osiguravaju kvalificirani kadar za svoje potrebe. Što više da se i proširi jer ima slučajeva da prelošku školu za zanimanje mesara polaze i braća. Trenutno čak dvije obitelji školuju dvoje djece za to zanimanje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE