Burno na sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Mihaljevcu: Koliku plaću ima načelnik Goran Lovrec?

Burno je preblaga riječ za opisati atmosferu koja je jučer vladala na Općinskom vijeću u Gornjem Mihaljevcu. 

Pale su teške riječi između načelnika Gorana Lovreca i oporbe te pročelnika Karla Miljančića, a sve se zahuktalo prijedlogom odluke o visini koeficijenta za obračun plaće službenika i namještenika u jedinstvenom upravnom odjelu te na pitanje vijećnika kolika je plaća načelnika Gorana Lovreca. 

Vijećnik oporbe Boris Resman upitao je načelnika Gorana Lovreca zašto je lagao da ima plaću 10.000 kuna neto plaću.

Kako je izgledalo objašnjavanje načelnika o visini plaće pogledajte našoj video snimci: 

 

Danas ujutro načelnik nam je poslao mail u koji je stavio kopiju rješenja o visini plaće općinskog načelnika Općine Gornji Mihaljevec te bruto i neto iznos prema rješenju, koje u nastavku prilažemo. 

Pročelnik Karlo Miljančić bio je vidno uznemiren kada je shvatio da je na dnevnom redu prijedlog odluke o visini koeficijenta za obračun plaće službenika i namještenika u JUO Općine Gornji Mihaljevec. Prema toj odluci koeficijet za obračun plaće za pročelnika smanjio bi se s 2,30 na 1,90.

 

Pročelnik Karlo Miljančić tražio je od vijećnika objašnjenje zašto mu žele smanjiti plaću, ali nije ga dobio. Između ostalog, rekao je da radi u nemogućim uvjetima, da on ima visoku stručnu spremu i da ga se naziva životinjom te da je u takvim uvjetima nemoguće raditi.

Više o svemu donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE. 

 

Ostavi komentar