Pažnja, pažnja: Policija u petak na šest lokacija mjeri brzinu u Međimurju!

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće će u petak, 29. srpnja 2022. godine, tijekom dana, na području Policijske postaje provesti aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Brzina“, izvijestila je PU međimurska.  

Akcija će se provoditi na sljedećim lokacijama:

  • Miklavec – u vremenu od 8,00 do 8,30 sati,
  • Zebanec Selo – u vremenu od 10,00 do 10,30 sati i od 19,45 do 20,15 sati
  • Štrigova, kod Doma kulture – u vremenu od 15,00 do 15,30 sati,
  • Mursko Središće, Ulica Marka Kovača – u vremenu od 16,00 do 17,00 sati,
  • Toplice sv. Martin –  u vremenu od 18,45 do 19,15 sati,
  • Pleškovec – u vremenu od 20,30 do 21,00 sati.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača, evidentirati i sankcionirati prvenstveno prekršaje brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, a isto i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i drugo. 

Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, posebice ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer odgovornim ponašanjem doprinosimo sigurnosti u prometu i manjem stradavanju. 

Ostavi komentar