Bremenski svirači doživjeli 150. izvedbu

U Centru za kulturu Čakovec povodom Noći kazališta, Kazališna družina Pinklec izvela je predstavu BREMENSKI SVIRAČI, po 150. put u svečanoj izvedbi.

Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježava modernom perspektivom četiri dijalektalno (i dijametralno) različita karaktera. Tako je tovar Jure sasvim logično čakavac, pijetao kukuriče na kajkavskom dijalektu, maca se uvija finim štokavskim, a pas laje na slikovitom romskom jezičnom ćušpajzu. Četvero zabavljača u potrazi za kruhom vodi nas u nesvakidašnju glazbeno-scensku avanturu za sve uzraste.

Klasična basna braće Grimm kao stvorena je za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Isluženi magarac Jure prestao je biti koristan svom gazdi mlinaru, te ga on otjera od kuće. Slična sudbina prijetila je i ostalim životinjama: lovačkog psa Rikija gazda je htio ubiti, ofucanu mačku Matildu utopiti u vodi, dok je pijetao Đurek trebao završiti u kipućem loncu. Zajedno postanu svirajući putujući glazbeni sastav koji svoju karijeru krene potražiti u dalekom gradu Bremenu.

O predstavi 

(prema motivima priče braće Grimm)

dramsko-glazbena predstava

Redatelj: Romano Bogdan

Dramatizacija: Romano Bogdan

Glazba: Igor Baksa, VIS Tragedija

Igraju: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec

  • NAGRADE
  1. ASSITEJ Čakovec 2015. – Nagrada za najbolju predstavu u cjelini

Glumište pod murvom, Skradin- Nagrada za najbolju dječju predstavu

Glumište pod murvom, Skradin  – Nagrada za najboljeg glumca (Igor Baksa)

 

Galeriju pogledajte ovdje (Bremenski svirači)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar