15.6 C
Čakovec
Subota, 18 rujna, 2021

Bravo za ideju retrobusom po Međimurju!

Grdi Grula predstvio ideju koja je došla iz Turističke zajednice Međimurske županije

Malo je Međimuraca vidjelo sve zanimljive točke po Međimurju, a koliko tek ih više trebaju otkriti naši gosti. Ove subote na put po gornjem Međimurju kreće retrobus iz 1974. godine koji će voziti izletnike s čakovečkog kolodvora do 12 različitih točaka u Međimurju.

Autobus s autobusnog kolodvora Čakovec kreće na put po gornjem Međimurju u 8.15 sati, a cjelodnevni put po gornjem Međimurju završava u 19.30 sati u Čakovcu.

U subotu, 31. srpnja vožnja autobusom bit će besplatna za sve građane uz predočenje letka projekta, a redovna cijena dnevne karte iznosi 49 kuna. Međimurje je tako  od danas prva županija u Hrvatskoj koja ima svoj sustav hop on – hop off autobusnog prijevoza. Zahvaljujući autobusu u pokretu, turistima će biti olakšano upoznavanje i razgledavanje najatraktivnijih turističkih destinacija kojih u Međimurju zaista ne nedostaje.

Uđi – izađi sistem

 Na jednostavan, brz i siguran način turisti mogu upoznati novu destinaciju i sami odabrati atrakcije na kružnoj ruti autobusa koje žele detaljnije razgledati. S ciljem povećanja mobilnosti turista i povećanja turističke potrošnje, Turistička zajednica Međimurske županije inicirala je projekt Hop on – hop off bus Međimurje u pokretu, a u realizaciju projekta uključili su se glavni partneri Terme Sveti Martin i Rudi Express d.o.o.

Sustav Hop on – hop off autobusa u Međimurju dio je šireg projekta Turističke zajednice Međimurske županije poznatog kao Eko muzej Međimurje malo koji objedinjuje kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu Međimurja, kao i bogatstvo koje pruža naša enogastronomska scena, pojasnio je Rudi Grula,  direktor Turističke zajednice Međimurske županije koja kao glavni inicijator samog projekta daje podršku u promociji te kreativnim idejama omogućuje realizaciju dugoročnog projekta, kao dijela  Master plana razvoja turizma u Međimurskoj županiji.

Autobusna ruta

Ruta Hop on Hop off bus Međimurje u pokretu će za početak voziti po gornjem dijelu Međimurja i povezivat će 12 lokaliteta, atrakcija i ugostiteljskih ponuda: Terme Sveti Martin, Skelarsku hižu s  mlinom na Muri i interpretacijskim centrom Jeden den v

življeju mlinara Franca Žalara u Žabniku, centar grada Mursko Središće sa šetnicom uz Muru i ugostiteljskom ponudom, Centar za posjetitelje Med dvemi vodami javne ustanove Međimurska priroda u Križovcu, Eko muzej „Međimurje malo“ u Palači međimurskog turizma u Čakovcu, novootvoreni muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja u sklopu Starog grada Čakovec, izletište i restoran Međimurski dvori Lopatinec, Vinariju Cmrečnjak u Svetom Urbanu i centar Štrigove s crkvom sv. Jeronima. Jedan od glavnih partnera na projektu, Rudi Expressa d.o.o. ove godine obilježava punih 30 godina rada, a direktor tvrtke Damir Varga istaknuo je da mu je drago što je ovaj projekt započeo baš na njihovu jubilarnu obljetnicu te da će svojim bogatim voznim parkom i dugogodišnjom tradicijom osigurati ugodan, zanimljiv i siguran prijevoz kojim će pridonijeti još jačem razvoju turizma u Međimurju. Partner na projektu su i Terme Sveti Martin čiji je direktor Igor Nekić izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta: -Iz tvornice ideja međimurskog turizma, Turističke zajednice Međimurske županije, došla je ova odlična ideja u koju smo se odmah uključili. Naši gosti u Termama dobivaju vrhunsku priliku da bezbrižno obiđu naše najbolje destinacije te smo ponovno pokazali da je Međimurje predvodnik kontinentalnog turizma i da dobro znamo što trebamo raditi da bi privukli goste.

Pozitivan stav, kreativnost i želja za podizanjem kvalitete destinacijske ponude na još viši nivou zajednička je vizija triju glavnih partnera na razvijanju projekta, a u tome imaju veliku podršku Međimurske županije.- Ovaj projekt je potvrda da je Međimurje destinacija koja daje više s dugoročnim planom razvoja turizma i zdrave organizacijske kulture destinacije te da je u stanju kao prva regija u Hrvatskoj organizirati i kvalitetno pružati ovako kompleksnu  turističku uslugu, kazao je župan Matija Posavec.

Hop on – hop off bus Međimurje u pokretu prigodno je predstavljen prvog dana najveće turističke manifestacije u županiji – Porcijunkulova. “ Dobra suradnja Županije i Grada nastavlja se i ovim projektom te mi je drago što će građani Čakovca imati priliku na jednostavniji i brži način razgledati turističke sadržaje i ljepote Međimurja.“, poručila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Na jesen izleti i u donje Međimurje

Sam prijevoz moći će koristiti svi oni koji žele posjetiti neku od navedenih atrakcija ili npr. iz Čakovca žele na kupanje u Terme Sv. Martin, kao i svi drugi turistički dionici koji posjeduju smještajne kapacitete, a žele osigurati dodatan sadržaj svojim gostima. Vrata suradnje s budućim zainteresiranim partnerima su otvorena te se očekuje da će se u narednom periodu partneri priključivati i samim time bogatiti ponudu na samoj ruti turističkog busa.

Plan za jesen je daljnji razvoj i osmišljavanje izleta, a u suradnji s Regionalnim turističkim centrom ruta će se širiti i na donji dio Međimurja te još nekoliko ruta koje će biti povremene, a vežu se uz određene manifestacije i događanja.

Ostavi komentar