Bogati program za vikend u Prelogu

Od 1. do 3.7. 2022., petak, subota i nedjelja donose Lov na labuđe pero, predstave Kerekesh teatra, Operu pod zvijezdama 

I ove će godine, dio projekta Aqua Adventures, biti manifestacija Lov na labuđe pero, koju tradicionalno organizira Nautički klub Labud iz Preloga. Manifestacija će se održati u nedjelju 3. srpnja 2022. godine. Zapravo, cijelog će vikenda ritam događanja na Marini Prelog te prostoru Vrbica Nautičkog kluba Labud biti u znaku zabave i smijeha.

Lov na labuđe pero

Sportsko rekreacijska zona Marina dom je Nautičkog kluba Labud iz Prelog, koji djeluje na svom prostoru, nazvanom tradicionalnim „priločkim“ imenom Vrbica. Površina akumulacijskog jezera Hidroelektrane Dubrava mirna je i tiha i kao stvorena za starinske dravske lađice. Upravo se u takvim „drofskim čonima“ natječu natjecatelji ‘Lova na labuđe pero’, koje organizira Nautički klub Labud. Tradicionalni drveni čamci ili “čoni”, tradicija je koju Nautički klub Labud želi očuvati od zaborava i kroz svoje aktivnosti revitalizirati njegovu upotrebu.

Ove će se godine Lov na labuđe pero održati dvadeset i drugi puta i to u nedjelju 3. srpnja, u jutarnjim satima. Početak je manifestacije u 9 sati, svečanost otvorenja u 10 sati, a start Lova na labuđe pero u 10,30. Uz utrku, organizira se i natjecanje u pračkanju te natjecanje u kajaku za parove. Za dobru glazbu će se pobrinuti Andrea i Goran Šafarić. Neće nedostajati ni bogata ponuda jela i pića.

U subotu, 3. srpnja, kao uvod u Lov na labuđe pero, Nautički klub Labud organizira amaterski turnir u odbojci na vodi.

I ovogodišnjem Lovu na labuđe pero, dodatak će biti predstave Kerekesh Teatra: „Ljubaf“, u petak 1. srpnja i „Pod hitno na hitnu“, u subotu 2. srpnja. Predstave će se održati neposredno uz terasu Caffe bara Marina, a ulaz je besplatan. Predstave započinju u 20,30 sati.

2.7.2022., SUBOTA, „OŽUJSKO MED FIRMAMA 2022.“

Jubilarni 10. amaterski malonogometni turnir “OŽUJSKO MED FIRMAMA 2022.”, će se održati u subotu 02.07.2022. godine na terenima Sportsko rekreacijskog centra DG Sport Prelog. Ni ove godine uz nogometni turnir neće nedostajati popratnih sadržaja, animacije i zabave van nogometnog terena. Niz sjajnih majstora nogometne igre branit će ovoga puta, umjesto boja svojih klubova, boje tvrtki u kojima rade. Ne propustite odličan mali nogomet na trenima DG Sporta, u subotu 2. srpnja.

3.7.2022., NEDJELJA U 21 SAT, DESETA OPERA POD ZVIJEZDAMA

U nedjelju, 3. srpnja, s početkom u 21 sat, Prelog će ugostiti desetu po redu Operu pod zvijezdama. Program će se, kao i svake godine, održati na pozornici ispred Doma kulture u Prelogu.

Ove godine, održat će se program po nazivom „Večer Mozarta i bel canta“. Predstavit će se Orkestar mladih glazbenika sa dirigentom Matijom Fortuna. Organizacija mladih glazbenika osnovana je 2017. godine na inicijativu studenata Muzičke akademije u Zagrebu, s ciljem promicanja i razvitka klasične glazbe te njegovanja glazbene kulturne baštine, posebice među mladima.

Udruga je započela svoje djelovanje s jednom sekcijom Orkestrom mladih glazbenika te s vremenom proširila svoje područje djelovanja sekcijom Orguljaša, sekcijom muzikologa FusNota, sekcijom koja organizira koncerte studenata Muzičke akademije Virtuoso te pedagoškom sekcijom Musicking. Od rujna 2021. prvi šef dirigent orkestra je Matija Fortuna. Kao solisti predstavit će se mladi glazbenici Roko Radovan i Lucija Spevec.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar