17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Besplatni obrok za čakovečke školarce slabijeg imovinskog stanja

Lijepa vijest na kraju kalendarske godine. Projekt Prehrana u osnovnim školama Grada Čakovca, koji je gradska razvojna agencija ČAKR-a zajedno s Gradom Čakovcem i osnovnim školama kojima je Grad osnivač prijavila za financiranje iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, prihvaćen je za financiranje u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova. Stoji to u priopćenju iz grada Čakovca koje prenosimo u cijelosti.

Sedam stotina osnovnoškolaca iz I. i III. osnovne škole Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, u ovoj školskoj godini preko ovog projekta imat će svakog dana nastave osigurani besplatni obrok u školi. II. osnovna škola Čakovec besplatnu prehranu za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja osigurala je iz drugih izvora.

U potpunosti su pokriveni troškovi prehrane za prijavljenu djecu, a ukupna vrijednost projekta, odnosno financiranja iznosi 709.793,22 kune. Projekt se financira preko Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Javni poziv objavljen je početkom listopada ove godine, a početkom iduće slijedi potpisivanje ugovora.

Inače, djeca koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja od početka ove školske godine oslobođena su plaćanja školskog obroka.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE