ZRINSKI ART FESTIVAL 2019. Možete sasvim blizu do skulpture konja po travi, ali …bosi!!!

Valerija Vlah i Roberta Radović
Valerija Vlah i Roberta Radović iskušale su noćno bosonogo hodanje po travi

Jedna od središnjih skulpturalnih instalacija ovogodišnjeg Zrinski Art festivala je skulptura konja s umjetničkim potpisom autora Hrvoja Dumančića. Otkako je jučer skulptura postavljena već su počela prva fotografiranja.
Autor i organizatori festivala skreću pozornost na ideju instalacije koja se zove „Zaboravljene emocije”:

– Ovom se instalacijom evociraju sjećanja na dane djetinjstva kada smo mnogi imali drvene igračke – konja za njihanje. Više smo se igrali vani, hodali po travi bosi, družili se i smijali. Želimo interakciju s prolaznicima. Svatko tko želi u blizini skulpture napraviti selfie i druge fotografije može, ali se mole svi da se izuju i po travi do kipa hodaju bosi. Hodati bos je prije svega zdravo, a također će probuditi osjećaj povezanosti s prirodom. Doživljaj je jedinstven, vrijedi ga doživjeti. Konj se može dodirivati, jedino se ne preporučuje penjanje na instalaciju.”

Otvorenje instalacije „Zaboravljene emocije” večeras je u 19:30 što je uvod u službeno otvaranje Zrinski Art festivala 2019. koji je s programima započeo već sad u jutarnjim satima. Preporučujemo i večerašnju plesnu predstavu „Neprekinuti pjev ptica” u izvedbi Studia suvremenog plesa Teuta u čakovečkom parku, na livadi ispod zidina starog bedema. Počinje u 20:45. Sudjeluje 50 plesača. Izložba likovnih autora u izložbenom salonu Muzeja Međimurja može se razgledati do 24 sata.

foto: Armin Sovar

Zaboravljene emocije Čakovec

Ostavi komentar