Zbornik Skrb za duh nacije predstavljen u Čakovcu

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu bio je domaćin predstavljanja zbornika radova Skrb za duh nacije – Prilozi za povijest nakladništva Matice hrvatske. Zbornik su uredili prof. dr. sc. Damir Barbarić i akademik Stjepan Damjanović koji su knjigu predstavili čakovečkoj publici u prostoru Ogranka. Večer je moderirao predsjednik čakovečkog Ogranka Matice hrvatske Ivan Pranjić.

U ovome zborniku objavljeno je dvanaest radova o Matičinu udjelu u oblikovanju hrvatske kulture, posebice u području književnosti, jezikoslovlja, povijesti, filozofije, glazbe i prijevodne literature. Objavljena su dorađena i za objavljivanje priređena izlaganja sa znanstvenoga skupa “Uloga Matičina nakladništva u oblikovanju hrvatskoga duhovno-kulturalnog identiteta“, koji je održan 20. i 21. listopada 2017. u Palači Matice hrvatske u Zagrebu.

O povijesti Matičina nakladništva pišu Stjepan Damjanović, Stipe Botica, Ivo Pranjković, Josip Lisac, Lahorka Plejić Poje, Suzana Coha, Željko Holjevac, Stipe Kutleša, Jure Vujić, Stanislav Tuksar, Bojan Marotti te Damir Barbarić.

foto: rr

Ostavi komentar