Vilim Poljanec usavršava svoj osobit stil na prestižnoj salzburškoj Akademiji plesa

Vilim Poljanec
Plesač suvremenog plesa Vilim Poljanec školuje se na plesnoj akademiji SEAD u Salzburgu

– Bila je to sudbina. Te 2013. godine čekali smo u kafiću otvorenje plesne dvorane sa starijom grupom plesača. Došao je jedan dečko s ruksakom na leđima i rekao: – Želim plesati kod vas.” Taj tren kad sam ugledala Vilima osjetila sam kao da ga poznajem iz nekog prošlog života. Kliknuli smo prve sekunde. Na početku mu je bilo teško, ali on je jako ustrajan i predan. On je jednostavno – ples. Između nas se stvorio poseban odnos koreografkinje i plesača. Kad nam je teško, međusobno si dajemo energiju. Nije uvijek lako i nemate ideje svaki dan. Ali često kad sam vidjela kako Vilim dolazi pola sata prije u dvoranu na trening, to mi je davalo novu snagu i poticaj. On je meni, ali i drugim plesačima bio pokazatelj da se može, samo ako se to želi i beskrajno dubinski voli. Puno mi znači što je otišao u profesionalne vode, s ponosom ističe Nikolina Mekovec, voditeljica i koreografkinja Studija suvremenog plesa “Teuta”.

Vilim Poljanec i Nikolina Mekovec
Vilim Poljanec i Nikolina Mekovec

Njezini su plesači, njih dvadesetak, obogatili ovog srpnja peto jubilarno izdanje Šibenskog plesnog festivala. Vilim Poljanec izveo je solo točku “Glimmer” za koju i sam potpisuje koreografiju. Ovacije publike na njihov nastup nisu izostale, a zvijezda među “Teutinim” plesnim zvijezdama, Vilim Poljanec uskoro će ponovo nastupiti pred domaćom publikom na Zrinski Art Festivalu.

Vilim Poljanec
Vilim Poljanec uskoro u Čakovcu na Zrinski Art Festivalu

Ugodna “šalica razgovora” s njime ujedno je i pozivnica za druženje s urbanim umjetnicima u Perivoju Zrinski koji nas očekuje od 31. kolovoza do 3. rujna. Vilim Poljanec jedini je plesač suvremenog plesa ikad iz Međimurja na prestižnoj salzburškoj Akademiji plesa.

Više o njegovoj profesionalnoj plesnoj karijeri saznajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina od 18. kolovoza.

foto: Zlatko Vrzan i arhiva “Teuta”

Teuta Šibenik
Detalji nastupa na Šibenskom plesnom festivalu

Ostavi komentar