VIDEO: Razgovarali smo s RTL Zvijezdama čakovečkog benda Genova Hrvojem Krištofićem i Gabrielom Hrženjak!

Hrvoje Krištofić i Gabriela Hrženjak
Hrvoje Krištofić i Gabriela Hrženjak

Nova sezona showa RTL Zvijezde iz tjedna u tjedan pokazuje da u Lijepoj Našoj ima još mnogo pjevačkih talenata čije vrijeme tek dolazi. Tako smo proteklih tjedana mogli vidjeti Hrvoja Krištofića iz Čakovca, kao i drugu članicu čakovečkog pop-rock benda Genova Gabrielu Hrženjak. U svom bendu su pravi tandem, ali u RTL Zvijezdama su ipak protivnici. S njima smo razgovarali o dojmovima nakon prvih nastupa, ali i otkrili kakav je njihov glazbeni put, te strast prema pjevanju.

Mlada Viničanka Gabriela zasjala je u najboljem svjetlu s pjesmom “At Last”, pjevačke dive Ette James, kojom je apsolutno oduševila svih pet članova žirija. Za svoju mentoricu odabrala je Ninu Badrić, iako se prvi digao Jacques koji je bio posebno impresioniran njenim nastupom. Hrvoja zvanog Žikac pratila je ista sudbina, a publiku i žiri oduševio je pjesmom Atomskog skloništa Za ljubav treba imat dušu. Na kraja nastupa zaradio je pljesak publike, a mentor koji ga je odabrao je Petar Grašo, koji je između ostalog poručio da mu se jako sviđa što dijele simpatije prema istom bendu – Toto. Glavnu podršku na audiciju pružila mu je djevojka Marta Bacinger, također iz Čakovca.

Gabriela se pjevanjem bavi od svoje 4. godine, pa ju je put prirodno odveo na studij solo pjevanja glazbene akademije u Ljubljani, dok istovremeno svoje slobodne trenutke koristi za nastupe s Genovom, ali i nekim drugim izvođačima.

-Najprije sam se bavila baletom u Društvu Naša djeca (DND) Varaždin, no brzo sam shvatila da želim biti pjevačica, pa sam se nakon pola godine treniranja baleta ispisala i upisala u glazbenu radionicu pjevanja Mali slavuji kod tete Zdenke Knapić kako ju zovem od milja – ispričala nam je Gabriela.

Pjesma Gabrieli predstavlja stil života i smatra da će upravo to raditi cijeli svoj život. Dan u Ljubljani počinje kavom, odlaskom na predavanja, pa ručak u gradu, a svaki slobodan trenutak koristi za kuhanje koje joj je druga strast.

-Pjevanje me osamostalilo, ohrabrilo pa čak i smirilo. Sva natjecanja na kojima sam bila i ostala zapažena, osvojila nagrade i pohvale, za mene sve su to razlozi da dobro radim to što volim i da nikad neću odustati od svoga sna – kaže pjevačica Gabriela.

U odabiru zabavne glazbe izdvojila je Zoricu Kondžu, Ninu Badrić, Beyonce, Whitney Houston i Celine Dion, a od klasike Dianu Damru i Annu Netrebko.

-Moj komentar na izvedbu “At last” u Zvijezdama je neopisiv. Predivna scena, sve stolice su se digle jako brzo. Baš kao što je i Jacques rekao, da mu je ovo bio nastup kao da je na nekoj dodjeli nagrada, elegantno i profinjeno, tako sam se i osjećala, lijepo i ponosno – uzbuđeno je poručila mlada Viničanka.

Natjecala se na mnogim festivalima gdje je osvajala prva mjesta i druga mjesta, no najdraže joj je bilo Međunarodno natjecanje iz klasike gdje je osvojila prve nagrade i laureate.

27-godišnji Hrvoje Krištofić, osim što se profesionalno bavi glazbom, radi kao profesor glazbene kulture u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica. Prijava u RTL Zvijezde posebna je i zanimljiva priča mladog frontmena benda Genove.

-Dobio sam poziv O.H.T. produkcijske kuće, koja mi je ponudila sudjelovanje u emisiji. Budući da nisam “fan” bilo kakvog natjecanja u glazbi, trebalo mi je dosta vremena za donošenje odluke. Ali, s obzirom na to da sa svojim bendom Genova radim na drugom albumu, cijela situacija činila mi se marketinški zanimljiva. Tako da sam uz malo nagovaranja ipak odlučio prihvatiti poziv – rekao je Hrvoje.

Svaki nastup za Hrvoja je novi izazov. Izlazak na scenu s jedna strane gleda čisto poslovno, a s druge kao vrstu užitka. Najveća podrška u životu mu je obitelj, najprije otac koji ga je uveo u svijet glazbe i stvaranja, a s kojim provodi mnogo vremena svirajući, a zatim pokojna majka koja mu je vječna inspiracija.

-Naravno, tu je i djevojka koja mora slušati moje svakodnevne ideje i čitati razne tekstove koje pišem.Pjesma kojom sam se predstavio Za ljubav treba imat dušu je pjesma koja stvarno ima dušu, a ja sam tu njenu emociju uspio prenijeti na publiku, što ste mogli vidjeti u audicijskoj emisiji – kaže Hrvoje.

Unazad deset godina Hrvoje piše i stvara vlastite pjesme, pa nam je otkrio kako je nekad teško iznijeti tuđu pjesmu. – Ljubav prema glazbi i stvaranju je zapravo vječna, to se nekako rodi u tebi i prati te kroz cijeli život – istaknuo je pjevač Genove.

Hrvoje je ranoranioc, pa se tako budi u 6 sati. Prijepodne je u ulozi učitelja, a nakon toga radi i uči djecu u svojoj privatnoj glazbenoj školi Garaža.

-Potom sjedam u svoj kućni studio i tu se otvara moja kreativna strana. U studiju provodim minimalno tri sata dnevno, iako se to zna odužiti na pet ili šest sati, a nerijetko radim i cijelu noć. Kada vas uhvati inspiracija, ne puštate je iz ruku, – kaže.

Cilj mu je u RTL Zvijezdama promovirati sebe, svoje pjesme i bend Genovu. Nada se otvaranju nekih novih vrata prema publici, struci i koncentriranju, što smatra da je i glavni smisao glazbenika. Želi svoje vrijeme provedeno na pozornici prema publici pružati radost, veselje, mir, ali ponekad i tugu. Sve te emocije ćemo i dalje proživljavati svaki put kad Gabriela i Hrvoje stanu na pozornicu showa RTL Zvijezde.

U nastavku pogledajte prve sjajne nastupe s audicije RTL Zvijezda!

Foto: Privatna arhiva

 

Ostavi komentar