U zgradi županije otvorena izložba izdanja Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

Ivan Pranjić i Blaženka Novak

U predvorju zgrade Međimurske županije otvorena je izložba izdanja Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu. Ova se izložba organizira već nekoliko godina kao dio programa obilježavanja Dana Međimurske županije.

izlozba ogranak Matice hrvatske (2)

Na svečanosti otvorenja izložbe su govorili Blaženka Novak pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije i predsjednik Ogranka Ivan Pranjić. Istaknuo je vrijednost i kontinuitet izdavačke djelatnosti čakovečkog Organka Matice hrvatske. Prošle je godine objavljeno sedam djela, a ovu će godinu obilježiti još jedno kapitalno djelo. Pranjić je tako pozvao sve na promociju knjige Josipa Črepa „Međimurci u svjetskim ratovima” u petak 26. travnja u zgradi Doma sindikata s početkom u 18 sati.

izlozba ogranak Matice hrvatske (5)
Izdavačku djelatnost čakovečkog Ogranka obilato podupire Međimurska županija te je pročelnica Novak istakla kako će se na promoviranju domaće pisane riječi i nadalje raditi kao i na promoviranju kulturnih udruga i pojedinaca koji brinu za pisanu riječ. Podupiranjem rada djelovanja čakovečkog Ogranka ujedno se potiču i domaći autori na pisanje. Kako samostalno ne bi mogli objaviti knjige upravo se sredstvima iz proračuna Međimurske županije omogućava vrijedna izdavačka djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Uz izložbeni postav nalazi se i nekoliko časopisa, knjiga i izdanja Hrvatskog kajkavskog kolendara koji se slobodno mogu uzeti. Izložba se može razgledati u vrijeme trajanja Dana Međimurske županije.

foto: rr

izlozba ogranak Matice hrvatske (10)

Ostavi komentar