Otvorena izložba drvenih skulptura autora Matije Bobeka u Šajerici

Matija Bobek
Matija Bobek inspiraciju za svoje skulpture i igračke pronalazi u svojoj obitelji, supruzi i dvije kćeri

U izložbeni prostor zgrade Scheier uselili su novi izložbeni eksponati. Oduševljavaju velike i male. Riječ je o drvenim igračkama koje oblikuje i osmišljava Matija Bobek, pedagog, dječji animator. Izložba “Kao prvo -zagonetno drvo  donosi lepezu suvremenih igračaka koje su nastale primjenom starinskih postupaka na drvo koje pronalazi na našim međimurskim terenima, ali i diljem prirode Lijepe nape.. Igračke oblikuje od drveta i drugih prirodnih materijala koje pronalazi u okolišu, a dio njih prvi put je službeno izložio u nekom od galerijskih prostora grada Čakovca.

Izložbe se će moći razgledati do 21. studenoga, a vrata grade Scheier bit će za tu prigodu otvorena u ponedjeljak od 18 do 21 sati te od utorka do četvrtka od 9 do 12 sati i 18 do 21 sati.

Nakon izložbe slijede i besplatne radionice za djecu. Namijenjene su za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoj kreativni impuls i učiti rukovati elementima iz prirode od raznobojnih i neobičnih drvca, ukrasnih tikvica, žireva ili pak kućice bube koja živi na hrastu ceru. Radionice za djecu Matija Bobek vodit će tijekom izložbe u ponedjeljak od 18 do 21 sati te u utorak i srijedu od 9 do 12 i od 18 do 21 sati, a za besplatno sudjelovanje u sklopu individualnog dolaska, vrtićkih, predškolskih i školskih grupa prijaviti se možete putem maila: [email protected]

S ovom izložbom i pratećim radionicama autor je dosad već gostova u  u Galeriji Sermage, Muzeju Croata Insulanus, Galeriji Klovićevi dvori, Prirodoslovnom muzeju u Zagrebu, Gradskom muzeju Požega, Gradskom muzeju Sisak, Gradskom muzeju Crikvenica, Galeriji Prica te na brojnim festivalima.

Autor  izložbe Matija Bobek je pedagog i voditelj radionica za najmlađe.  /avršio je Višu učiteljsku školu u Čakovcu, a danas je član Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Sviranje glazbenih instrumenata, vještina žongliranja i ostala vizualna umijeća još su neke od vještina kojima Matija raspolaže i koje kao Striček Bobček prenosi na mlađe naraštaje u različitim programima.

foto: rr

Ostavi komentar