Osvojite knjigu „Pacijent iz sobe 19” autora Zorana Žmirića

Od 13. do 18. studenoga na Zagrebačkom velesajmu svi poklonici čitanja uživat će u još jednom sajmu knjiga i izdanju Intelibera. Popularizaciji čitanja i mi pridonosimo suradnjom s nakladničkim kućama, pa svakog tjedna donosimo nove naslove koje možete osvojiti besplatno.

U najnovijem izdanju Međimurskih novina od petak 9. studenoga potražite kupone za knjige Cesta lijesova i Pacijent iz sobe 19. Pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 13. studenoga do 15 sati. Više o nagradnim knjigama u nastavku.

Daniel Silva: Izgubljeni Caravaggio

Gabriel Allon upravo u Veneciji obnavlja oltarsku sliku kad dobiva hitan poziv talijanske policije. Trgovac umjetninama Julian Isherwood spotaknuo se o mrtvo truplo na mjestu zločina na jezeru Como i pritvoren je kao mogući krivac. Kako bi spasio prijatelja, Gabriel mora obaviti jednostavan zadatak: pronaći najvažniju nestalu sliku na svijetu. Mrtvac je posrnuli špijun s tajnom: trgovao je ukradenim umjetninama i prodavao ih tajanstvenom kolekcionaru. Među tim slikama je i najpoznatije svjetsko nestalo remek-djelo: Caravaggiovo Rođenje Kristovo sa svetim Franjom i svetim Lovrom.

 

pacijent

Zoran Žmirić: Pacijent iz sobe 19

Gradski dečko koji je dan ranije u riječkom klubu Palach ispijao pivo i mahao DJ-u da pusti Sisters of Mercy, na svoj devetnaesti rođendan poslan je u rat. Dvadeset pet godina kasnije doveli su ga pred psihijatra u kojemu će objasniti zašto je sebi učinio nešto nezamislivo. Jedina veza između prijašnjeg života Vanje Kovačevića i onoga koji živi jest njegov omiljeni bend Sisters of Mercy. Pjesme mu služe kao dokaz da u njemu još negdje živi onaj mladić prije odlaska u rat.

 

Ostavi komentar