Obogatite vašu kućnu biblioteku novim knjigama: „Mogla bi se zvati Leda” i „Zaslužili su ubojstvo”

nagradna knjiga

U suradnji s nakladničkim kućama Hena Com i Znanje osigurali smo nove knjige kojima možete obogatiti vašu kućnu biblioteku. Krimić petera Swansona „Zaslužili su ubojstvo” pročitat ćete kako se to kaže „u jednom dahu”, a domaći autor Marko Gregur donosi emotivnu priču „Mogla bi se zvati Leda”.

U tiskanom izdanju “Međimurskih novina” od petka 1. veljače potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 5. veljače do 15 sati.

Više o nagradnim naslovima u nastavku.

Marko Gregur: Mogla bi se zvati Leda

Roman je pisan iz muške perspektive, ali u ime para koji čezne za djetetom i čija čežnja, nakon niza razočaranja, dijelom eskalira prema ljutnji, a dijelom ih postavlja na turbulentni životni roller coaster na kojem se, ponekad u istom danu, emocije uzdižu do euforije, a nakon jednog telefonskog poziva strmoglavljuju u malodušnost i apatiju. Ucijenjeni pozicijom građanina koji se obraća slijepoj, ali svemoćnoj administraciji, unatoč svemu nastavljaju svoju tihu i pokornu borbu s institucijama, čiji se kraj ne nazire. Kratka poglavlja upućena Ledi, djetetu kojeg nema, nešto su kao svakodnevna molitva.

Peter Swanson: Zaslužili su ubojstvo

Na noćnom letu iz Londona u Boston Ted Severson susreće privlačnu Lily Kintner. Dvoje neznanaca započinje igru istine. Ted govori o svom braku i supruzi Mirandi za koju je siguran da ga vara. Ted i Miranda otpočetka su bili neobičan par – on bogati biznismen, a ona slobodna umjetnička duša. Igra Teda i Lily poprima zlokoban prizvuk kada Ted u šali kaže da bi mogao ubiti Mirandu zbog onog što mu je učinila. Lily bez okolišanja kaže „voljela bih pomoći“. Po povratku u Boston spone koje su povezale Teda i Lily postaju jače dok počinju planirati Mirandino ubojstvo.

 

Ostavi komentar