Međimurske novine vam poklanjaju knjige Relikvijar i Opća opasnost

nagradne knjige

U suradnji s nakladničkim kućama Znanje i Ljevak osigurali smo nove nagradne knjige. Ovog puta je to Opća opasnost domaće autorice Ksenije Kušec i Relikvijar knjiga koju potpisuje Ernesto Mallo.

Kako do knjiga?

U tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 17. svibnja potražite nagradne kupone i pošaljite ih na adresu: Međimurske novine, Kralja Tomislava 2, 40000 Čakovec ili na e-mail: [email protected] ili donesite osobno u redakciju NAJKASNIJE U UTORAK 21. svibnja do 15 sati.

Ernesto Mallo: Relikvijar

Godine 1523. Benvenuto Cellini, istaknuti zlatar i kipar talijanske renesanse, izradio je maleni komad nakita za papu Klementa VII. u znak zahvalnosti što ga je spasio zatvora. Od tog trena Relikvijar će prelaziti u ruke različitih povijesnih ličnosti od Italije i Europe pa sve do Novog svijeta – španjolskog potkraljevstva Río de la Plate i njegovih engleskih osvajača početkom 19. stoljeća. S prozom koja potresa i filmičnim ritmom, Relikvijar se oslanja na fikciju kako bi ispričao tko su bili prvi stanovnici Argentine i kako su oni oblikovali njezine današnje stanovnike.

Ksenija Kušec: Opća opasnost

Izostavimo li iz pogleda na svijet idilične prizore „za pokazivanje“ one kojima smo svakodnevno zasuti na društvenim mrežama, život je kako ga literarno preispituje Ksenija Kušec, jedna velika opća opasnost. Počinje to još u djetinjstvu, treniranjem strogoće osebujnih odgajateljica, pakosnih učitelja i nasilnički raspoložene djece u razredu i susjedstvu, a kasnije dolazi lančana reakcija socijalnih poraza, podlih bolesti, ljubavnih iskušenja i mnogih drugih lekcija opasnosti koje vrebaju na živućeg pojedinca.

Sve je neizvjesno: hoće li kućni ljubimci preživjeti,  hoće li nam itko doći na proslavu rođendana, hoće li slučajni susret u liftu završiti preljubom ili će „idiotski sretni“ muževi i žene toj općoj opasnosti naizgled odoljeti.

Dobitnica iz broja 1233 je Lidija Jurčec iz Čehovca (Dario Fo: Kristina Švedska). Nagradnu knjigu molimo podići u redakciji Međimurskih novina u roku od deset dana od dana objave imena dobitnika.

Knjige nakladničke kuće Ljevak mogu se naručiti putem internet stranice www.ljevak.hr

Ostavi komentar