Izložba akademske slikarice Kristine Horvat “Zabava za kralja”

U utorak, 9. lipnja u Muzeju Međimurja Čakovec otvara se izložba akademske slikarice Kristine Horvat pod nazivom “Zabava za kralja”. Izložba je praktični dio njezinog doktorskog rada u okviru doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Naslov disertacije je „Realno i simboličko u poetici umnoženih ekrana i slika“.  

Izložba se sastoji od nekoliko tematski povezanih video projekcija: od dvije videoinstalacije i tri videoprojekcije, koje čine cjelovit audiovizualni ambijent. Video radovi i instalacije su osmišljeni kao samostalna djela, ali su, objedinjeni zajedničkom idejom, istovremeno segmenti jedinstvene izložbene cjeline.

Kristina Horvat Blažinović (rođena 1970.) je akademska slikarica rodom iz Čakovca. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Završila je Akademiju za likovno umetnost, Univerze v Ljubljani 1997. godine i  Poslijediplomski studij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani – magistrica umjetnosti (mr. art.) 2007. godine. Završava doktorski studij Akademije likovnih umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu – predstoji joj samo obrana doktorskog rada. Izvanredna je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Otvorenje izložbe je 9. lipnja u 19 sati, a moći će se pogledati do 23. lipnja.

Ostavi komentar