“Istina o sreći”: Ceres objavio lirske eseje čakovečke spisateljice Stanke Gjurić

StankainjenpasRex
Stanka i njen pas Rex

Naklada Ceres, hrvatska izdavačka kuća sa sjedištem u Zagrebu, do danas je izdala je više stotina knjiga eminentnih domaćih i stranih autora. Od samoga početka ustrajno radi na promicanju značajnih suvremenih i klasičnih djela hrvatske i svjetske književne baštine. U 26 godina postojanja, stekla je ugled i kod čitatelja i u književnim i znanstvenim krugovima. Ove je godine, krajem kolovoza objavila knjigu lirskih eseja čakovečke spisateljice Stanke Gjurić, pod zanimljivim naslovom “Istina o sreći”.

Stanka Gjurić: Istina o srećiU opisu knjige na web stranici ceres.hr piše: “Stanka Gjurić u svojem nam novom rukopisu, zbirci lirskih eseja, ponovno nudi obilje prelijepih, no ponajprije vrlo značajnih promišljanja. Autorica, očigledno crpeći nadahnuće iz vlastitog iskustva, kroz raznolike teme dotiče se i muško-ženskih odnosa, ljudske sreće, nadanja, ljubavi, zloće, kao i onog dobrog u ljudima. Na jedan specifičan način bavi se i progovara o međuljudskim odnosima općenito, temama svima vrlo bliskim. Gjurić piše o vrlo važnim pitanjima koja se tiču svakog od nas, i s čime se svatko u svom životu na neki način susreo, ali jednako progovara i o samome čovjeku, njegovoj prirodi, istinom ga ogoljujući do kosti, pritom ne štedeći ni samu sebe.”

Stanka Gjurić rođena je u Čakovcu, a danas živi u Zagrebu. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori. Autorica je sedamnaest knjiga i dobitnica mnogih nagrada i priznanja.

Ostavi komentar