Idilični pejzaži autorice Marine Dvorski u interijeru Hotela Park Čakovec

Marina Dvorski
U slikanju je pronašla "ispušni ventil" kaže Marina Dvorski

– Marinin slikarski izričaj temelji se na njezinom jedanaestgodišnjem kreativnom istraživačkom stvaralaštvu. Slika većinom tehnikom ulja na platnu motive mrtve prirode, cvijeća, pejzaža, sakralne motive te motive konja i divljači. Oblikovne poduke usvojila je kod vrsnog slikara Ivana Lovrekovića kako bi danas slikala vlastitim slikarskim stilom. Njezin rukopis je klasični realizam u kojem dominira idilično raspoloženje s lirskim romantizmom. kazao je Pero Markić, prof. likovne umjetnosti na otvorenju izložbe slika autorice Marine Dvorski u Hotelu Park Čakovec.

Marina Dvorski autorica je iz Koprivnice i živi u Reki sa obitelji. Zaposlena je u Belupu u sektoru Riznica. Članica je Likovne sekcije “Podravka 72” a predsjednica je Likovno-kreativnog centra Koprivnica. Sudjelovala je na tridesetak zajedničkih izložbi u zemlji i inozemstvu te tridesetak likovnih kolonija gdje je donirala svoje radove u humanitarne svrhe.

U glazbenom dijelu svečanosti otvaranja izložbe sudjelovao je KUD Srce iz Koprivnice uz pratnju Dubravka Stipanića na harmonici izvedbom spleta pjesama iz podravskog kraja.

Trinaesta samostalna izložba Marine Dvorski donosi dvadesetak ulja na platnu. Izložba je prodajnog karaktera i ukrašavat će interijer Hotela Park sve do 15. siječnja 2019. godine. Svakako razgledajte, možda ćete pronaći prigodan poklon za svoje najmilije za nadolazeće blagdane.

foto: rr

Ostavi komentar