FOTO: U Šajerici predstava, bubnjarska radionica i tribina na temu kulture Roma u Međimurju

naslovnica tribina

Čakovečka javnost imala je priliku u dvorani Zrinski zgrade Scheier besplatno pogledati nagrađenu predstavu Pogledaj me. Autorski je to projekt Romana Nikolića u suradnji s Sinišom Senadom Musićem Sindirelom Bobarić u produkciji Arterarija. Predstava je dobila Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti u 2017 godini. U Čakovcu je gostovala unutar tribine Otvoreni razgovor sa zajednicom, a na temu Romi u kulturi Međimurja.

Program je započeo bubnjarskom radionicom romskih učenika 5. i 6. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice pod vodstvom njihovog mentora, Nikole Švende.

Nakon predstave tribinu i razgovor s gostima na temu romske kulture u Međimurju vodila je moderatorica  Maja Odrčić Mikulić.
Govornici su bili Sindirela Bobarić i Siniša Senad Musić glumci predstave Pogledaj me, Goran Lapat profesor na katedri za pedagogiju i didaktiku Učiteljskog fakulteta, dr.sc.,  Dragan Ignac predsjednik Udruge za obrazovanje Roma UZOR i romski pomagač u OŠ Orehovica, Maja Kutnjak socijalna pedagoginja PŠ Držimurec Strelec, Ivan Pranjić profesor hrvatskog jezika u Gimnaziji Čakovec i predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čakovec i Nikola Švenda profesor politike i gospodarstva, sociologije, etike, filozofije, logike i voditelj radionica za udaraljke.

Fokus razgovora bio je na ulozi obrazovnih ustanova u izgradnji kulture Roma te uspješnim primjerima romskih učenika u djelovanju u kulturi Međimurske županije.

Program je dio projekta „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ , a partneri projekta su Platforma za Društveni centar Čakovec i Međimurska županije.

Foto: rr, Bojana Vojvodić (bubnjarska radionica)


 

Ostavi komentar