Dvije knjige iz pera obitelji Feletar predstavljene na programu “Dvije zbirke djeda i unuka z Dobrave”

knjige Feletar _Zvonar (12)
Ivan Zvonar, Dragutin Feletar, Ernest Fišer i Mario Kolar knjige su predstavili u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu

Na književnoj večer u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čakovec predstavljene su dvije knjige. Prva je “Dvije donjodubravske rukopisne pjesmarice Matije Feletara” autora Ivana Zvonara, a druga zbirka kajkavskih pjesama “Zebrani versi” autora Dragutina Feletara. Poveznica ovih knjiga je što povezuju obitelj Feletar odnosno djeda i unukam Matiju i Dragutina. Stoga je i sam program i književna večer nazvana “Dvije zbirke djeda i unuka z Dobrave”.

knjige Feletar _Zvonar (2)_resize

Pjesničko druženje je moderirao Ivan Pranjić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Čakovec. Ivan Zvonar uredio je knjigu “Dvije donjodubravske rukopisne pjesmarice” Matije Feletara. Radi se o staroj kajkavskoj pjesmarici odnosno rukopisnim pjesmaricama koje je zapisao Matija Feletar iz Donje Dubrave krajem 19. stoljeća.

Potom je o zbirci pjesama ““Zebrani versi” ” govorio recenzent i pisac pogovora Mario Kolar. Zbirka objedinjuje stihove iz nekoliko Feleterovih zbirki koje su objavljene 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Sve pjesme su pisane donjodubravskom kajkavštinom, a knjigu je ilustrirao Danilo Dučak. O akademiku Feletaru govorio i Ernest Fišer, kao njegov dugogodišnji poslovni suradnik, ali i osobni prijatelj. Na kraju je o zbirci “Zebrani versi – Drage popevke zmetane na kup” govorio i sam autor.

foto: rr

 

Ostavi komentar