Dane smijeha u Prelog donosi Kerekesh Teatar

Dani smijeha Prelog

Dom kulture u Prelogu, biti će, od 20. do 22. listopada ispunjen smijehom.

Smijeh je jedan od najboljih urođenih obrambenih mehanizama našeg organizma, dobro raspoloženje smanjuje hormone stresa, produljuje život. Ljudi koji se često smiješe u prosjeku žive sedam godina duže od onih kojima to nije navika. Činjenica da se djeca nasmiju 200 puta na dan, dok odrasla osoba tek 12 puta, dovoljno govori kako lako zaboravljamo biti sretni.

Smijeh u Prelog donosi Kerekesh Teatar. „Skupština“, „Krtice“ i „Pokopaj me nježno“ nazivi su predstava koje će posjetitelji Doma kulture moći pogledati u Prelogu.

„Skupština“ (Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš)

Kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.

„Krtice“ (Tekst: Jan Kerekeš; Režija: Ljubomir Kerekeš)

Nagrađivana komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i Žarko Potočnjak, bivši ministar Linić, Siniša Popović, Massimo, Policajac z Mača i mnogi drugi. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš koji je za “Krtice” bio i nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2015.

„Pokopaj me nježno“ (Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš)

U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog asistenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi spovod mogu početi. Pokojnik je…..dobrovoljac.

Ulaznice se mogu nabaviti u Turističkoj zajednici Grada Preloga te Trattorii Rossa.

Cijena pojedinačne ulaznice je 50 kuna, a paket za sve tri predstave 100 kuna.

Ostavi komentar